fb
Damespraatjes Damespraatjes

Skiën met kinderen? Zo maak je de vakantie tot een succes!

Elk jaar gaan wij met de hele familie van mijn vriend op wintersport. Vorig jaar waren mijn schoonzus en ik zwanger, maar dit jaar gaan we met een groep waar ook drie kinderen bij zitten. Onze dochter is dan een half jaar, hun zoontje is dan zeven maanden en hun oudste dochter drie. Super leuk, want zij mag nu ook gaan skiën! 

Wintersport met de hele familie is leuk, maar niet altijd even makkelijk. Vaak heeft iedereen een ander niveau, wordt er door sommigen nog gelest, wil de één skiën tot de pistes sluiten en de ander wil na de les het liefste zwemmen in het hotel. Helemaal geen probleem, mits je deze tips in je achterhoofd houdt.

1. Kindvriendelijk dorp

Bij het uitzoeken van een bestemming is het slim om niet alleen naar de hoogte, de hoeveelheid liften en de verschillende soorten piste’s te kijken, maar houd er ook rekening mee dat niet alle dorpen even kindvriendelijk zijn. Zo heb je dorpen waar op sommige momenten in het jaar heel veel feestende jongeren komen. Dat betekent niet automatisch dat het niet leuk is, maar gezinnen kunnen dit soms minder prettig vinden. Goed om even rekening mee te houden dus!

2. Kindvriendelijke accommodatie

Tijdens de wintersport kan je voor heel veel verschillende accomodatietypen kiezen. Iedere locatiesoort heeft zijn eigen eigenschappen, voor- en nadelen. Zo is het huren van een heel huis vaak erg gezellig, maar moet er wel zelf gekookt worden. In hotels of pensions wordt er voor je gekookt, maar je zit daar dan ook met anderen. Veel huizen hebben kamers die geschikt zijn voor baby’s en kinderen. Door het ene hotel wordt er meer rekening mee gehouden dan anderen. Sommigen serveren zelfs een speciaal kindermenu en hebben een speelkamer.

Children_skiing_IMG_3920

3. Niet alleen maar skiën

Ja, skiën of snowboarden is leuk op wintersport, maar het is nog leuker als je er ook andere dingen kunt doen! Ga een middagje rodelen, schaatsen, wandelen, zwemmen, knutselen of bouw een sneeuwpop. Zo breng je afwisseling in de vakantie en hier wordt het vaak nog heel veel leuker van! Vooral voor kinderen.

4. Blijven lessen

Wanneer de kinderen wat ouder worden, kan het zijn dat ze ineens helemaal klaar zijn met het lessen. Ze hebben al een paar jaar ervaring en vinden het veel leuker om lekker met de volwassenen mee op pad te gaan. Mijn advies: laat ze lekker lessen! Je bent wat skiën betreft nooit uitgeleerd en uiteindelijk hebben ze in de les vaak veel plezier. Natuurlijk hoeven ze niet de hele dag, maar kan je ook ochtendlessen plannen. Zo kunnen ze tussen de middag alsnog met jullie mee.

5. Ga mee met Kids Ski Week 

Zin in een leuke skiweek, met de kinderen, maar ook met andere gezinnen? Dan is de Kids Ski Week iets voor jullie! In de meivakantie (28/04 – 05/05) gaat Het Frankrijkhuis weer met een groep ouders en kinderen richting Frankrijk. Tijdens deze week hebben de kinderen elke ochtend Nederlands-talige skiles. Je verblijft met het gezin in een mooi appartement aan de piste. In het begin is er een gezellige welkomstborrel en krijg je een tour door het gebied. Daarna? Mag je helemaal zelf bepalen of je met de groep wilt optrekken of dat jullie liever wat meer met elkaar zijn.

De editie van vorig jaar was een groot succes. Het weer was prachtig én er was ook nog eens heel veel sneeuw. En wist je dat er in de meivakantie helemaal geen rijen staan bij de skiliften?

Wil je meer over de Kids Ski Week te weten komen? Kijk dan op de website van het Frankrijkhuis!

unnamed-1
unnamed

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook