fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sinterklaastips van Ria van de populaire fanpage van Action

Om ons heen horen we de laatste dagen weer diep gezucht: de schoentjes bij de open haard en verwarming moeten weer worden gevuld. Maar waarmee? Om nou elke keer een letter van chocola erin te mikken lijkt ook niet helemaal de bedoeling.

Hoewel Ria Struijk, beheerder van de Action Fanpagina op Facebook (met meer dan 230.000 volgers!), tegenwoordig niet echt meer met Sinterklaas bezig is, wil ze ons wel helpen. “Mijn kinderen geloven niet meer in Sinterklaas en nu vieren we het dus met een gezellig dobbelsteenspel, grappige dingen voor elkaar, gourmetten en warme chocolademelk met een echt Rijssens hartje”, lacht Ria.

De roe

Ria heeft zelf nooit in Sinterklaas geloofd. “Ik kreeg altijd wel iets in mijn schoen, maar mijn moeder zei er altijd gelijk uitdrukkelijk bij dat ze het zelf in mijn schoen gestopt had, uit opvoedkundig oogpunt. Ik heb dus nooit in Sinterklaas geloofd als kind.” De lol van het kinderfeest heeft Ria altijd ingezien. “Ik kan me herinneren dat mijn zoon een jaar of vijf was.  Een lefgozertje die als de andere kinderen braaf voor de kachel hun Sinterklaasrepertoire zaten te zingen hij keihard brulde, “Sinterklaas is jarig, zet hem op de pot, o wat zal hij stinken, doe de deur op slot.” Je had z’n koppie moeten zien toen er de volgende dag in plaats van iets leuks een echte roe in z’n schoen zat. Vanaf die tijd zong hij weer braaf z’n liedjes.”

sint action jongens-C

Voor jongens

Ria heeft lekker geshopt bij Action en vond leuke cadeautjes. Als eerste voor de jongens:

  1. Tape it, dit is onder kinderen helemaal hot, je plakt het tape met een weggetje op de vloer (is trouwens ook weer makkelijk te verwijderen). Er zijn verschillende soorten tape, compleet met auto en vliegtuig. Dit kost 95 cent, veel speelplezier voor weinig geld.
  1. Een model bouwdoos. Erg leuk en makkelijk om deze auto in elkaar te zetten, er zit ook al een penseel en verf bij, dus een compleet pakket en dat voor maar € 1,89.
  1. Een graaf- en ontdekdoosje waarmee je een echte schat kan vinden. Op de doos staat dat je het graafgereedschap voorzichtig moet gebruiken om het goud te vinden. Voor € 2,49 je eigen schat vinden is natuurlijk helemaal leuk.

sint action meisjes-C

Voor meisjes

Ria houdt van cadeautjes waarmee je aan de slag kan en lekker creatief bezig kan zijn.

  1. Een handtas die je zelf moet inkleuren, van het merk Made by me. Deze handtas kost inclusief vier krijtjes € 1,49.
  1. Emmertje Magic Sand. Dit zand droogt niet uit. Bij Action zijn verschillende sets te koop van dit mega toffe spul. Ria koos voor het emmertje met drie vormpjes dat € 1,95 kost.
  1. Magic pops maïsvlokken. Het kost € 3,49. In de emmer zitten magic pops. Beetje nat maken en dan kun je er de prachtigste dingen van maken. Het magische zand staat dan wel bij de meisjes, maar is natuurlijk voor jongens ook erg leuk.

Volg Ria op Facebook en blijf haar Action tips volgen

Volg Damespraatjes op Facebook

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

cindy ver -

Ik wil mee loten voor het meisjes pakket

Maartje Fopma -

Ik loot graag mee voor het jongens pakket voor mijn zoon van 5

Annette van het Hof -

doe graag mee voor mijn kleinzonen, die zouden dit pakket prachtig vinden

Reageer ook