fb
Damespraatjes Damespraatjes

SHUT UP AND SURVIVAL! Blog Mara

Verandering van spijs doet eten, zeggen ze weleens. Zelf houd ik het liever bij: verandering van sport doet bewegen. Zo wissel ik mijn bodypump graag af met leuke bootcamp workouts in het bos of op de hei. Kilometers hardlopen, eindeloos squatten en opdrukken met je handen en voeten in het zand… Damn, wat voel ik me stoer!

Als je zelf denkt dat het niet stoerder kan, heb je het meestal mis. Zo ook in mijn geval. Toen mijn waterpoloteam een paar weken geleden besloot om het jaarlijkse teamuitje bij een survivalbedrijf te vieren dacht ik stiekem: Survivalen… Laat me niet lachen! Mijn bootcamp workouts zijn complete legertrainingen vergeleken bij dat. Als ik dit op mijn tiende verjaardagspartijtje kon, kan ik het nu ook!

Helaas pindakaas, het survivalen was zwaarder dan gedacht. Met een brancard rennen door de modder, een stormbaan bedwingen in de modder, op een touw balanceren over de modder en met een touw naar een net springen over de modder. Nou hoef je een kind van zes al niet eens meer uit te leggen wat deze activiteiten met elkaar gemeen hebben, maar ik schreeuw het met liefde nog even voor je uit. MODDERRRRRRRRR!

Met de kater van de vorige avond nog in mijn hoofd en de blaren van mijn veel te hoge hakken op mijn voeten besluit ik me over de ellende die modder heet heen te zetten. Lachend maken mijn teamgenootjes grapjes over het vervangen van dure modder behandelingen in de spa, en ik lach mee als een boer met kiespijn. Als ik voor de zoveelste keer kopje onder dreig te gaan, hoor ik de begeleidster (die vast rangers heten, en als het niet zo is zouden ze zo moeten heten) roepen: “dames, aankleden! Jullie gaan zo lekker barbecueën!”

Na een koude douche stap ik met de shampoo nog in mijn haar en modder nog in mijn oren de legertent binnen die de rangers een kleedkamer durven te noemen. Tijdens het aankleden dwaal ik met mijn gedachten langzaam af naar de kleedkamer in de sportschool… Niet alleen de warme, sfeervolle kleedkamer komt in mijn hoofd voorbij, ook de gezellige sportzaal en motiverende groepsles studio. Verandering van sport doet bewegen? Klopt. Maar het laat je ook goed inzien welke beweging je nooit meer nodig hebt!

Recept
Na de survival was iedereen hongerig als een militair, dus een goede barbecue ging er wel in! Ook als je na je workout zin hebt in een verantwoorde barbecue is dit mogelijk. Het onderstaande receptje komt uit het nieuwste boek van Weight Watchers: ‘Gezond Gezin’. Zonder schuldgevoel toch van een lekkere barbecue genieten dus!

Lamkebabs met een pittig sausje

Ingredienten voor 4 personen:

2 kleine uien
2 teentjes knoflook
1 koffielepel olie
400 g mager lamsgehakt
4 eetlepels verse koriander, gehakt

Voor de saus:

2 teentjes knoflook
1 rood chilipepertje
4 eetlepels vissaus
4 eetlepels citroensap
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels zoetstof

1 citroen
4 pitabroodjes
8 satéstokjes

Bereiding

Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit ze zacht in de olie en laat afkoelen.

Meng de uien en de knoflook met het gehakt en kruid het met korianderpoeder en de verse koriander.

Week acht satéstokjes 10 minuten in water, zodat ze niet verbranden in de over.

Maak acht worstjes van het gehakt en rijg ze op de stokjes. Grill of barbecue de worstjes 10 minuten tot ze gaar zijn.

Pel de knoflookteentjes en pers ze. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van het pepertje en snipper het heel fijn. Meng de knoflook en chili met de vissaus, het citroensap, de witte wijnazijn en de zoetstof.

Serveer de kebabs met de saus, kwartjes citroen en geroosterd pitabrood.

Geniet ervan!

Mara Blikslager

Redacteur Damespraatjes
@MaraBlikslager 

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impnl.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20642926)a(1506742)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook