fb
Damespraatjes Damespraatjes

Shocking: Zo veel tijd heb je om uit een brandend huis te komen

Twee weken geleden zat ik met mijn vriend te borrelen in een café in Amsterdam-West. Terwijl we ons tweede biertje bestelden, roken we ineens iets geks. Het rook naar brand. “Nou, er zal wel wat aangebrand zijn in de keuken”, grapte ik nog naar mijn vriend. Maar, toen we 2 minuten later groepen mensen zich zagen verzamelen op straat, bleek er meer aan de hand te zijn.

Wat bleek: in het café was niks aangebrand, het was het huis daarnaast. Tijdens het koken was er een klein ongelukje gebeurd en binnen enkele minuten stond het hele huis in lichterlaaie. 4 minuten na het ruiken van de brandlucht, waren we getuigen van een grote uitslaande brand. Zo snel! Ik besloot eens op te zoeken hoe snel dat gaat en hoe lang je hebt om buiten te komen… Geloof mij: dat is niet lang. Zie in het filmpje hoe snel een brand zich ontwikkelt en waarom je écht goedwerkende brandalarmen nodig hebt.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook