fb
Damespraatjes Damespraatjes

Shocking: “In Japan zijn zo veel eenzame mensen die onopgemerkt sterven dat er een industrie is om ze op te ruimen”

Ieder land heeft een andere cultuur, waar weer verschillende subculturen onder vallen. Dit heeft iets moois, want zo is geen werelddeel, land of stad hetzelfde. Maar dat het heel heftig kan zijn, blijkt ook wel uit het programma Trippers, dat Geraldine Kempers en Linda Hakeboom voor de BNN maakten. 

Sociaal isolement

Een tijdje geleden waren de dames te gast bij RTL Late Night en vertelden over het extreem individualistische leven in Japan. Mensen werken hard, praten niet over hun gevoelens en leven in een sociaal isolement. Dit isolement kan zo groot worden, dat ze hun huis helemaal niet meer uitkomen en geen enkel sociaal contact hebben.

Opruimdienst

Die extreme eenzaamheid heeft iets heel triests. Wanneer dit pas echt blijkt, is wanneer Linda meegaat met een opruimdienst voor dode mensen die al zo lang in hun huis liggen dat het op speciale wijze moet worden opgeruimd. Ook in Nederland gebeurt het wel eens dat mensen wekenlang dood in hun huis liggen, maar in Japan gebeurt dit dus zo vaak, dat er een hele industrie omheen is ontstaan.

Bekijk de beelden

Bekijk het interview met Linda en de eerste beelden van hun trip naar Japan hier:

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook