fb
Damespraatjes Damespraatjes

Shirley: “Restaurant stond op z’n kop toen ik dít bij mijn dochter deed”

Restaurant stond op z'n kop toen ik dít bij mijn dochter deed

Shirley en haar man Dirk werden een half jaar geleden ouders van dochter Hailey. “Hailey is een dotje. Ze slaapt goed, huilt weinig en eet ons de oren van het hoofd. Een heerlijk meisje die ons gezin compleet maakte. Vorige week gingen we voor het eerst met haar op vakantie. Om het niet te ingewikkeld te maken besloten we naar een vakantiepark in Nederland te gaan. Het waren geweldige dagen. Op de ruzie in het restaurant na dan…”

Huisje in vakantiepark

De jonge ouders boekten een huisje op een vakantiepark. “Hier kwam ik als kind al graag. Het heeft een lekker zwembad, prima huisjes en lekkere restaurants. Hailey kan natuurlijk nog niet zo veel, maar zwemmen en in de natuur wandelen vindt ze heerlijk. Na zo’n dag slaapt ze heerlijk en kan ze vroeg haar bedje in. Ook fijn voor ons!”

Kleine krasjes

Op de laatste dag moeten Shirley en haar gezin om 10 uur uit het huisje zijn. “We hadden die middag afgesproken bij familie in de buurt en dus besloten we in het restaurant van het park nog koffie te drinken en een taartje te eten. Wanneer we daar zitten, zie ik dat Hailey allemaal kleine krasjes op haar gezicht heeft. Haar nagels waren aan de lange kant en dus krabte te zich elke keer als ze haar gezichtje aanraakte. Heel zielig.”

Sokjes om handjes

Om te zorgen dat Hailey zichzelf niet meer krabt, doet Shirley sokjes over haar handen. “Dat werkte nog wel toen ze heel klein was, maar nu vindt ze het niet fijn. Het kleine meisje begon keihard te huilen en wilde de sokjes niet om haar handjes hebben. Ik heb ze er toen maar afgehaald. In de tas hadden we een nagelschaartje en besloten om haar nagels te knippen.”

Respectloos

Wanneer Shirley haar dochter met een fles op schoot neemt om haar nagels te kunnen knippen, kijken mensen haar verontwaardigd aan. “De tafel naast ons keek ons heel afkeurend aan. ‘Gadverdamme’, hoorde ik de vrouw tegen haar man zeggen. Toch haalde haar reactie het niet bij die van een ander gezin naast ons. De meneer zei dat hij ons ‘goor en asociaal’ vond. ‘Je gaat toch niet de nagels van je kind knippen in een restaurant? Respectloos!’, zei hij tegen ons.”

Stoppen vanwege hygiëne

Dirk en Shirley vinden de reactie van de man onterecht en overdreven. “We vingen de nageltjes gewoon op een schoteltje op. En daarbij: het zijn inimini nageltjes van een baby. Geen vieze kalknagels van ongewassen voeten. De meneer was het daar niet mee eens en riep de bediening erbij. Zij vroegen ons om te stoppen met het knippen van de nagels vanwege de hygiëne. Belachelijk. Hoe vies zijn een paar babynagels nou?”

Kom op zeg

Shirley en haar man besluiten de rekening te voldoen en het restaurant te verlaten. “We voelden ons absoluut niet welkom. Ik heb toen in de auto de laatste nageltjes geknipt en we zijn naar onze familie gereden. Ik snap oprecht niet waar de mensen in het restaurant nou zo’n stampij over moesten maken. Als we in een poepie-chique tent hadden gezeten had ik het nog begrepen, maar dit was gewoon een informeel eetcafé. En daarbij: we ruimden het meteen op. In restaurants zie ik regelmatig veel onhygiënischere dingen. Wat denk je van kinderen die de helft van het eten op de grond laten vallen? Of glazen waar nog lippenstift van de vorige gast op zit? Een paar babynageltjes vies? Kom op zeg!”

Kan het eigenlijk wel?

Het stel vertelt tijdens het familiebezoek over de situatie in het restaurant. “Mijn zwager was het met ons eens. Ook hij zou gewoon de nageltjes van zijn kindje knippen in een publieke ruimte; zeker als ze er anders last van heeft. Mijn schoonzus dacht er anders over en vond het onhygiënisch en asociaal. We hebben er lang over gesproken en zijn eigenlijk wel benieuwd hoe anderen hierover denken. Kan het echt niet wat wij daar deden? Of hebben we pech gehad met de reacties van de mensen naast ons?”

Bovenste afbeelding: Brooke Cagle via Unsplash

Lena: ‘Ik vind het lastig dat mijn moeder met een vrouw trouwt’

moeder relatie met vrouw

Een standaard moeder heeft Lena nooit gehad: als haar moeder ergens is, dan gebeurt er van alles. “Mijn zusje en ik schaamden ons vroeger soms voor haar en wilden een ‘gewone’ moeder. Daar moeten we nu vaak nog om lachen.” Minder om te lachen is dat Lena’s vader een paar jaar geleden overleden is en haar moeder nu verliefd op een vrouw is en Lena daar grote moeite mee heeft… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Rieneke -

Je gaat toch niet de nagels van je kind knippen in een restaurant? Dat is zo asociaal en ongepast.
Dan maar 1 krasje in het gezicht meer of even naar de auto of WC gaan om het daar te knippen. Maar dat half uurtje later ergens anders knippen kon ook hè?
Ergste vind ik nog dat jullie het zelf niet inzien.

Hanneke -

Ongelofelijk dat ze nog denkt dat ze gelijk heeft.
Als ze zo nodig nagels wil knippen,ga je naar buiten of een andere plek waar je niemand lastig valt met haat hygiëne.

Fiene -

Het is van beide kanten een beetje vreemd.
Waarom konden jullie niet wachten met knippen totdat je buiten stond of dat je even naar de toilet was gegaan of in de auto (wat je daarna wel deed) je ging naar je familie dan kon je daar toch even knippen? Of beetje vijlen?
Het zijn inderdaad kleine nageltjes maar kleine kinderen zitten overal aan dus hygiëne zal wel mee vallen. Je ving het op een bordje op (heb je het zelf wel opgeruimd?!) dat is ook niet echt hygiënisch.
Maar goed dat gezegd hebben hoe die reacties om jullie heen dat vind ik ook weer erg raar. Het is niet dat jullie op de tafel de baby verschoond hebben (geloof me dat heb ik zeker meegemaakt, zonder doek eronder) het is niet dat de baby gespuugd heeft over de tafel heen. Dus ik vind het ook wel erg overdreven. Sommige stellen zijn zeker ook geen kinderen gewend dat hoeft ook niet maar kunnen ook wel een klein beetje begrip opbrengen en anders reageren. Je gaat naar een park toe waar kinderen komen tja dat merk je.

Joris -

Of het nu wel of niet schone of kleine nageltjes zijn, of je ze nu opving of niet, de locatie is gewoon totaal ongepast. Dat je dat zelfs achteraf niet inziet maakt je gedrag asociaal, ja. Prima dat je ze even wil knippen, maar dan loop je dus even naar het toilet of naar buiten…

Reageer ook