fb
Damespraatjes Damespraatjes

Shakira beschuldigd van plagiaat

Ik weet nog wel toen Shakira haar eerste single in Nederland uitbracht: Whenever, wherever. Het was in 2001 en ik was een jaar of 9 oud. Van mijn gespaarde zakgeld kocht ik bij de Free Record Shop de single en draaide deze helemaal stuk. En ik was niet de enige: heel Nederland vond het een heerlijk nummer en Shakira werd bij ons in één klap een ster.

Plagiaat

Nu is het 2017 en is Shakira nog steeds een ster. We vinden haar muziek erg goed, maar we vinden haar ook leuk omdat er nooit echt vervelende schandalen rondom de zangeres zijn. Tot nu helaas… Shakira en zangeres Carlos Vives worden namelijk beschuldigd van plagiaat. Hun nieuwe single La Bicicleta lijkt wel heel erg op het liedje Yo Quiero Tanto van zanger Livian Rafael Castellanos. Een deel van een couplet en het refrein zouden uit zijn liedje uit 1997 komen.

Latin Award

De woordvoerder van Shakira wilde niet reageren op de aantijgingen. Wel meldt de Spaanse krant El Mundo dat Shakira in oktober in gesprek is geweest met Castellanos. Dit liep op niks uit. Hoe het verder zal aflopen weten we dus nog niet… Wat we wel weten is dat Sharika een Latin Award won voor het nummer,  we zijn heel benieuwd of ze deze binnenkort moet afstaan.

Wat denk jij? 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Kim -

Ik ben gek op dit liedje van Shakira en het lijkt echt totaal niet op dat andere nr.

Reageer ook