fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sesamstraat personages promoten coronavaccinaties voor kinderen

Toen ik een peuter was, hadden we nog geen Netflix, 24-uurs kindertelevisie of on-demand programma’s. Wij keken wat er op dat moment uitgezonden werd, waarbij TikTak en Sesamstraat eigenlijk elke avond vaste prik waren. Toen we wat ouder werden, ging dat geleidelijk over naar het Klokhuis en het Jeugdjournaal. Stuk voor stuk leuke én leerzame programma’s, waar mijn ouders mij dan ook graag naar lieten kijken. Maar wat als deze programma’s niet alleen leerzaam zouden zijn, maar ook promoties of reclames zouden bevatten? 

Kinderen beschermen

In de Verenigde Staten zijn ze momenteel begonnen met het vaccineren van kinderen tussen de 5 en 11 jaar oud. Hiermee proberen ze de besmettingen verder naar beneden te krijgen en kinderen beter te beschermen. Om te zorgen dat veel gezinnen hier gehoor aan geven, worden de vaccinaties door figuren van Sesamstraat gepromoot.

Big Bird

“Ik heb vandaag het Covid-19-vaccin gehad. Mijn vleugel voelt een beetje pijnlijk aan, maar het geeft mijn lichaam de extra bescherming die nodig is om mezelf en anderen gezond te houden”, zegt Big Bird (de Amerikaanse versie van Pino), over zijn ‘vaccinatie’. Ook Elmo, Grover, Bert en Ernie vertellen over hun ervaring met de prik.

Propaganda

De campagne valt niet bij iedereen even goed. Sterker nog: er zijn behoorlijk wat mensen boos over deze toch wel opmerkelijke campagne. Zo ook senator Ted Cruz, die het ‘propaganda voor vijfjarigen’ noemt. Daarnaast is er ook op sociale media veel verontwaardiging en zijn er diverse (conservatieve) nieuwszenders die het ‘gestoord’ en ‘hersenspoeling’ noemen.

Mijn mening

Persoonlijk ben ik van de overtuiging dat vaccineren werkt en ik heb me dan ook laten prikken. Ik vind het daarentegen best shockerend dat er nu op deze manier wordt geprobeerd om kinderen over te halen om zich te laten vaccineren. Naar mijn idee zijn er ook andere (betere) manieren om hier met hen en hun ouders over te praten.

Wat vind jij hiervan? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook