fb
Damespraatjes Damespraatjes

Serveerster redt mishandeld jongetje dat met zijn ouders in restaurant zit

Serveerster redt mishandeld jongetje

Het is onvoorstelbaar hoeveel ik van mijn kindjes houdt. Als zij pijn hebben en huilen, moet ik vanbinnen zelf ook een beetje huilen. Ik vind het dan ook moeilijk te geloven dat er ouders zijn die hun meest dierbare bezit iets aan kunnen doen. Helaas gebeurt het vaker dan we misschien denken en het is dan ook heel erg belangrijk dat omstanders opletten en eventueel kunnen helpen. Zo gebeurde dat ook op nieuwjaarsdag in een restaurant in Orlando, Florida.

Geen eten

Flavaine Carvalho was als serveerster aan het werk, toen er een gezin van vier personen in het restaurant kwamen eten. Het gezelschap bestond uit twee volwassenen en twee kinderen, een jongetje van 11 jaar en een meisje van vier. De ouders en het meisje bestelden allemaal eten, maar het jongetje van 11 werd overgeslagen. Vreemd, vond Carvalho. Ook viel haar op dat het kind wel heel stil aan tafel zat en ook nog eens flink wat blauwe plekken had.

 

Do you need help?

Carvalho kreeg direct het gevoel dat er iets niet goed was en komt in actie. Op een briefje schrijft ze ‘do you need help?’, gaat achter de ouders staan en toont het aan de jongen. Het jongetje knikt en Carvalho brengt meteen haar baas op de hoogte en belt de politie. De kinderen worden onderzocht in het ziekenhuis en hier blijkt dat de 11-jarige jongen 10 kilo te licht is en dat zijn lichaam vol kneuzingen en blauwe plekken zit. Het vierjarige halfzusje van de jongen is ongedeerd. De moeder en de stiefvader van het jongetje worden aangehouden op verdenking van kindermishandeling. Zowel het jongetje als zijn halfzusje zijn uit huis geplaatst.

Lef

Wat maakt dit verhaal mij verdrietig 🙁 Wel willen wij een compliment maken naar de oplettende serveerster die iets durfde te doen. Wauw, daar moet je ook wel lef voor hebben! We hopen dat dit andere mensen eraan helpt herinneren dat we een oogje open houden voor kinderen zoals deze jongen.

Op GoFundMe is er een campagne gestart om geld aan serveerster Carvalho te doneren. Inmiddels is hier al meer dan 35.000 dollar ingezameld.

Wat had jij gedaan als je dit jongetje had gezien? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding boven artikel: GoFundMe

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook