fb

Sem (12 jaar) heeft anorexia en wil jongens waarschuwen

Al jaren horen we enorm veel verhalen over meiden met anorexia. Ze willen dun zijn, hebben een slecht zelfbeeld en brengen zichzelf soms zelfs in levensgevaar. Maar, niet alleen meisjes en vrouwen kunnen anorexia krijgen. Ook onder jongens en mannen komt de vreselijke ziekte voor. Daar is echter maar weinig aandacht voor. 

Eén van de jongens die anorexia heeft, is de 12-jarige Sem. Hij was gek op sporten en wilde er alles aan doen om de beste te worden. Hi dacht dat het sporten makkelijker en beter zou gaan, als hij dunner was. Hier ging het mis. Sem verloor enorm veel gewicht, sportte extreem veel en at zelfs een keer anderhalve week niet. Toen hij nog maar 25 kilo woog, stortte hij in en belandde hij in het ziekenhuis.

Inmiddels gaat het een stuk beter met Sem. Hij eet weer meer en legt de sportieve lat minder hoog voor zichzelf. Maar, zoals hij zelf zeg: ‘Ik ben er nog lang niet’. Sem gaf een interview bij Paul de Leeuw. Hij wil ook jongens waarschuwen voor de ziekte en heeft een goed advies voor jonge jongens: tel geen calorieën, maar geniet gewoon. Dat klinkt heel verstandig.

In deze video kan je het interview van Sem met Paul de Leeuw bekijken. Wat een leuk jochie is het zeg!

Kennen jullie mannen of jongens die ooit met anorexia te maken hebben gehad?

Reageer ook