Seks in het water? Deze dingen moet je beslist weten

Over vrijen in het water doen veel fabeltjes de ronde. Bijvoorbeeld dat bij badseks de piemel de vagina vacuüm kan trekken of dat je van seks in chloorwater ontstekingen kunt krijgen. We lazen een artikel op Metronieuws hierover en gingen zelf ook op onderzoek uit. Een aantal handige weetjes op een rij.

Seks in chloorwater

Het maakt niet uit of je zwemt in chloorwater of dat je er seks in hebt. Volgens Soa Aids Nederland hoef je je er geen zorgen over te maken. Je kunt je wel afvragen hoe hygiënisch het is om sperma achter te laten in een openbaar zwembad. Ben je allergisch voor chloor dan raden we het je zeker af om seks in een zwembad te hebben.

Condooms en water, geen gelukkig huwelijk

Condooms kunnen slecht tegen water. Het glijmiddel kan van de condoom afgaan. Dit doet voelt niet prettig bij het vrijen en de kans is groter dat de condoom scheurt, waardoor de betrouwbaarheid afneemt. Je kunt extra glijmiddel gebruiken. Let op dat het glijmiddel niet op de vloer of onder je voeten komt, zodat je na een potje heerlijke seks onderuit gaat op de badkamervloer.

Badschuim of olie?

Badschuim is geparfumeerd en kan de zuurtegraad van je vagina in de war maken, waardoor er infecties en ontstekingen kunnen ontstaan. Kies dus voor olie. Bovendien glijdt olie beter.

Kun je je vagina vacuüm trekken in bad?

Veel experts geven aan dat dit niet kan gebeuren. Doordat de zwelling van de piemel afneemt ontstaat er weer meer ruimte in de vagina en dit zou dan geen probleem moeten geven. Mocht het probleem zich toch voordoen? Bijt dan in de tepel van je partner. We lazen ergens dat de zwelling dan zo snel afneemt, dat de piemel er weer uit kan (tenzij je partner wel van een beetje bijten houdt).

Heb jij nog handige tips voor seks in het water, laat het ons dan zeker weten.

Bronnen:


Reageer ook