fb
Damespraatjes Damespraatjes

Schrijven Magazine: spectaculaire aanbieding en interview Manon Uphoff

Een roman, verhaal of een gedicht schrijven? Schrijven Magazine staat boordevol schrijftips en schrijfoefeningen en inspirerende interviews met schrijvers en dichters. Profiteer nu van de spectaculaire aanbieding: 1 jaar Schrijven Magazine voor slechts € 26,50 én 2 cadeaus met een minimale gezamenlijke waarde van € 32,50!

Reageer voor 23 maart, dan krijg je het aprilnummer in de brievenbus. Daarin vind je heel veel schrijftips en schrijfoefeningen én interviews met literair agent Paul Sebes en ‘koningin van het korte verhaal’ Manon Uphoff.

Neem nu een abonnement en krijg korting én 2 cadeaus!

manon-uphoff

In het volgende nummer van Schrijven Magazine een interview met Manon Uphoff, de koningin van het korte verhaal

Manon Uphoff debuteerde in 1994 in het literaire tijdschrift De tweede ronde met het korte verhaal ‘Poep’ dat meteen een klassieker werd. Een jaar later verscheen haar eerste verhalenbundel Begeerte, die werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Wij spraken met haar over het de jubelmomenten tijdens het schrijven van haar nieuwe verhalenbundel De zoetheid van geweld, die louter lovende recensies kreeg. Maar ook over de marginale positie van het korte verhaal:

‘In Amerika is het korte verhaal een meesterproef. In Nederland zien we als oefengenre. Lukt het om een kort verhaal te schrijven, dan kun je het daarna wel uitwerken tot een roman, is de gedachte. Ik wil altijd het gevoel hebben dat ik mijn korte verhaal niet kán uitwerken tot een roman, omdat ik het al héb uitgewerkt.’

En natuurlijk vroegen we haar om tips voor het schrijven van een kort verhaal. Benieuwd naar Manon Uphoffs schrijftips? Neem dan vóór 23 maart een abonnement. Dan ontvang je dit nummer op 4 april in uw brievenbus. Maak gebruik van onze superaanbieding1 jaar Schrijven Magazine voor een spotprijsje én 2 cadeaus met een minimale gezamenlijke waarde van € 32,50!

Ben je al abonnee? Werf dan een abonnee, dan krijgen zowel jij als je vriend(in) één of meerdere cadeaus!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook