fb
Damespraatjes Damespraatjes

Schrijfwedstrijd VIJF! Een aantal weetjes op een rij

Tot en met 30 september had je de tijd om je verhaal in te sturen voor onze schrijfwedstrijd VIJF! We hebben negentig verhalen ontvangen en zoals het er nu naar uitziet zijn de verhalen van een bijzonder goed niveau. Onder andere thema’s als moord, bedrog, liefde, overspel, verraad, vriendschap, jaloezie passeren de revue. 

Op dit moment leest de  jury alle verhalen en wordt er een strenge selectie gemaakt. Over het algemeen zijn de verhalen zeer goed verzorgd ingezonden. Van de eerste 5 verhalen die ik onder ogen kreeg waren er drie afkomstig van Belgische mannen.

Opmerkelijk
  • De auteurs zijn hoofdzakelijk woonachtig in Nederland maar ook is er een flinke groep fanatieke Belgen. We hebben ook inzendingen ontvangen uit Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten.
  • De opdracht was circa 1.500 woorden. Over het algemeen heeft men zich hier goed aan gehouden. Het gemiddelde aantal woorden is 1.320
  • Iedereen heeft zich aan het thema gehouden: VIJF. Niet iedereen aan de opdracht van kort verhaal, we hebben ook een gedicht ontvangen.
  • Veel van de auteurs hebben al eerder geschreven en ook al boeken op hun naam staan of schrijfwedstrijden gewonnen.
  • Van de negentig verhalen zijn er 10 van mannen. Grappig: de eerste en laatste inzending zijn beide van mannen. Misschien ook een leuk idee: ‘mannenpraatjes.nl?’
  • VIJF! trok deelnemers van alle leeftijden. De jongste deelnemer is 13 en de oudste 81.
Nominaties
In week 43 worden de genomineerden bekend gemaakt.
De deelnemers van de schrijfwedstrijd ontvangen een mail zodra dit bekend is.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

8 reacties

lous -

deze week uitslag. Ben benieuwd wat voor verhalen we straks te lezen krijgen ! Altijd leuk nieuw leesvoer erbij !

Juliette -

Spannend! Ik heb zelf ook een verhaal ingezonden.

Het lijkt me trouwens geweldig om die negentig verhalen te lezen, dus als jullie hulp nodig hebben 😉

Inge -

Veel concurrentie dus! Spannend hoor, wel lang wachten tot week 43…
Maar met 90 verhalen te lezen & te beoordelen, kan ik me voorstellen dat die tijd nodig is. Succes!

Naomi -

Ik ben 13 xd.
Een vriendin van me heeft me op deze schrijfwedstrijd gewezen en doet er zelf ook aan mee. Erg leuk! Ik ben benieuwd. Sterke concurrentie kan ik wel vaststellen. Heel erg veel succes allemaal!

Daniëlle -

Wow Naomi! Wat schrijf jij hier alleen al een duidelijk bericht. Ik heb stage gelopen in groep 8 en veel kinderen van 12 konden lang niet zo goed schrijven als jij! Sterke concurrentie, zelfs van iemand van 13 (dit bedoel ik niet denigrerend). Super hoor!

Deze week is het zo ver. Spannend hoor! Ik ben benieuwd, haha.

WilmaF -

Sommigen hebben al boeken op hun naam staan? Zo hé! Wel lastige concurrentie dus. En een behoorlijk aantal mannen die meededen? Ik ben verbaasd. Leuk, al die leeftijden. Veel leesplezier.

Jennifer -

Wat leuk dat er iemand van 81 mee heeft gedaan. Geweldig. Ik ben benieuwd wat zij/hij heeft geschreven.

Ik kijk uit naar week 43.

lous -

zo lastig om onder die 1500 woorden te blijven…toen ik bezig was had ik ineens 2600 woorden…dus kon ik opnieuw beginnen. Heb nog wat teveel woorden jammer genoeg, maar goed, vond het wel heel leuk om te doen,nog nooit geschreven en dan is het een uitdaging op zich !
Succes met lezen en keuze maken , lijkt me echt lastig !

Reageer ook