fb
Damespraatjes Damespraatjes

Carolien’s schoonzus is enorm arrogant: “Ze verpest mijn relatie met mijn schoonmoeder”

arrogante-schoonzus

Omdat ze al jong afscheid moest nemen van haar eigen moeder, is Carolien zielsgelukkig met haar schoonmoeder. “Toen ik haar veertien jaar geleden voor het eerst ontmoette, klikte het meteen tussen ons. Met haar winkel ik regelmatig en lucht ik mijn hart.” Toch heeft Carolien het gevoel dat hun relatie sinds de komst van een nieuwe schoondochter, verandert.

Carolien was twaalf jaar toen haar moeder aan kanker overleed. Haar vader zorgde voor haar en haar broertje en was stuk van verdriet. “Mama was de grote liefde van mijn vader en hij heeft zich nooit meer willen binden aan een andere vrouw. Hij had en heeft zo nu en dan een vriendin waarmee hij leuke dingen doet, maar hij wil geen vaste relatie.” Ondanks dat haar vader haar liefdevol opvoedde, heeft Carolien soms een moeder gemist. Toen ze Gerben leerde kennen was ze benieuwd naar zijn moeder en ze hoopte dat het klikte.

Wat een kattenkop

“En dat was zo. Vanaf het moment dat ik Angelie zag, hadden we een klik. Ze is een leuke vlotte vrouw, jong van geest en heel actief. Ik ben graag bij haar. Ook Gerbens vader is een leuke kerel. Ik heb het echt getroffen met mijn schoonouders.” Regelmatig eten Gerben en Carolien bij Angelie en dat is altijd gezellig. Totdat Gerbens broer Sylvester met een  nieuwe vriendin op de proppen kwam. “Sylvester is gescheiden en is lang alleen gebleven. Sinds anderhalf jaar heeft hij een vriendin, Sylvie heet ze, en tussen haar en mij botert het niet echt. En dan druk ik me nog zachtjes uit. Ik vind haar een enorme kattenkop.”

Wonen jullie daar?!

Sylvie doet neerbuigend en regelmatig lelijk tegen Carolien en Gerben. “Zo vroeg ze waar we woonden. Toen we dat vertelden, begon ze hard te lachen; ze had in dezelfde straat ook gekeken voor een woning, maar vond het maar een armoedige wijk. Ze zei: ‘daar wil ik nog niet dood worden gevonden.’” Angelie moest erom lachen en gaf Sylvie een soort van gelijk. Dat stak Carolien enorm. “Angelie heeft nooit iets gezegd over de buurt waarin Gerben en ik wonen. Het is trouwens helemaal niet armoedig.” Een paar maanden geleden vertelde Angelie dat ze was gaan winkelen met Sylvie. Ze waren naar Amsterdam gegaan en hadden geshopt op de P.C. Hooftstraat. “Angelie vond het geweldig. Ze blijft maar benadrukken dat Sylvie stijl heeft. Ze hadden samen geluncht en Sylvie had alles betaald. Ik denk dan: wat is er mis met onze gezellige lunches bij de Hema?”

Dat ze er niet doorheen prikt

Ja, Carolien geeft toe dat het haar steekt dat Sylvie hun schoonmoeder zo om haar vinger windt. “En ik ben teleurgesteld. Ik had het leuk gevonden om goed met mijn schoonzus om te gaan en om met z’n drietjes op pad te gaan. Maar ik moet er niet aan denken. Het vreemde vind ik dat Angelie niet in de gaten heeft hoe Sylvie echt is. Dat valt me tegen, ik had gedacht dat zij daar zo doorheen zou prikken.” Gerben geeft Carolien gelijk, maar kan de situatie ook niet veranderen. “Hij zegt dat ik geduld moet hebben, dat zijn moeder op een dag echt wel in de gaten krijgt, hoe Sylvie daadwerkelijk is.”

Foto boven het artikel via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Fiene -

Beste Carolien,

Het is eigenlijk een strijd geworden tussen jou en Sylvie. Wie is de beste schoondochter van Angelie. En niet alleen Sylvie doet het, jij doet het ook. En beide zijn jaloers op de aandacht wat een ander krijgt. Zonde want het is juist leuk om met zijn drieeen leuke dingen te gaan doen. Samen naar de HEMA, samen shoppen (maakt niet uit waar), samen lekker lunchen ergens. Sylvie doet misschien ook zo omdat jij op dezelfde manier reageert. Er is niets mis met de Hema (hier een Hemafan!) maar er is ook niets mis met de PC Hoofdstraat. Ik vind het zelf ook erg leuk om daar eens te kijken en te lopen. Misschien is het een goed idee om eens met elkaar te praten. Maar ook elkaar te accepteren en geen wedstrijd ervan te maken. Ga lekker mee! Toon interesse in haar en accepteer dat jij ook niet meer de enige schoondochter bent. Denk ook dat jouw schoonmoeder ook niet weet hoe ze ermee om gaan. Ga volwassen met elkaar om.

Joris -

Heeft de geïnterviewde dit na 2 jaar (https://web.archive.org/web/20220927073321/https://damespraatjes.nl/caroliens-schoonzus-is-enorm-arrogant-ze-noemde-onze-buurt-een-armoedige-wijk/) nu al eens besproken met schoonmoeder? In de tussentijd nog gezellig bij de HEMA geluncht?

Reageer ook