fb
Damespraatjes Damespraatjes

Lucia: “Mijn schoonmoeder behandelt mijn man nog steeds als een kind”

Getrouwd zijn met een man die nog steeds wordt gepamperd door zijn moeder  is vermoeiend. Daar weet Lucia alles van. “Speciaal voor hem koopt ze elke week een biefstukje bij de beste slager uit de stad. Je verzint het niet.”

Zeven jaar geleden leerde Lucia haar man kennen. “Ik vond hem zo leuk. Prachtige donkere ogen, zwart krullend haar. En zo lief.” Nadat ze twee maanden met elkaar hadden gedatet, stelde ze Gerard voor aan haar ouders. “Ik voelde dat Gerard een blijverdje zou zijn. Mijn vorige vriendjes nam ik niet eens mee naar huis omdat ik wist dat een relatie met hen niet lang stand zou houden.”

Ordinaire meisjes

Haar ouders waren gecharmeerd van de vriendelijke Gerard. Lucia werd steeds nieuwsgieriger naar de ouders van haar vriend en wilde ze graag ontmoeten. “Gerard maakte een afspraak. Ik had er veel zin in en stond voor mijn kledingkast. Hij raadde me aan me een beetje netjes aan te kleden en niet te bloot. Ik vond dat raar. Hij antwoordde dat zijn moeder niet van ordinaire meisjes hield. Ik was te verliefd om boos te worden. Ik was helemaal niet ordinair.”

Lastige vlieg

Toen Lucia werd voorgesteld aan haar schoonmoeder, werd ze door haar van top tot teen bekeken. “Ik voelde me super ongemakkelijk. Ze was ook helemaal niet aardig. Zijn vader wel, hij stelde me gelijk op mijn gemak.” Lucia kletste vooral met de vader van Gerard en toen ze naar de keuken liep om haar hulp aan te bieden, wapperde haar schoonmoeder met haar handen.  “Alsof ik een lastige vlieg was die om haar heen zoemde. Mijn hulp werd duidelijk niet op prijs gesteld.”

Biefstuk

Als het eten wordt opgediend, ziet Lucia dat haar vriend een mals biefstukje op zijn bord heeft en zij niet. “Zijn ouders en ik hadden kip en hij een biefstuk. Ik begreep er niets van. Mijn schoonmoeder zag me kijken en legde uit dat ze haar lieve Gerardje elke week een biefstukje voorschotelde zodat hij sterk en gezond bleef.”

Bij zijn moeder in bad

Nadat ze elkaar een jaar kenden, trouwden Lucia en Gerard. En nog steeds gaat Gerard een keer in de week naar zijn ouders toe. Alleen. Hij gaat daar dan in bad en zijn moeder kookt lekker voor hem. “Hij zegt dat hij dat nodig heeft en dat zijn moeder het fijn vindt om voor hem te zorgen. Ik vind het belachelijk. Hij is 43 jaar, grow up. We maken er vaak ruzie over maar hij blijft zijn moeder steunen. Het spreekt voor zich dat ze mij niet goed genoeg vindt voor haar zoon.”

Ben niet met haar getrouwd

Ze gaat zo min mogelijk naar haar schoonouders en als ze gaat praat ze vooral met haar schoonvader. Haar schoonmoeder stort zich volledig op Gerard en heeft geen oog voor Lucia. “Ik heb het losgelaten en me bij de situatie neergelegd. Het is vechten tegen de bierkaai en daarin heb ik geen zin. Want ondanks alles houd ik van Gerard en ben ik niet met zijn moeder getrouwd.”

Ook al heeft Lucia het losgelaten, toch vraagt ze zich af en toe af of dit wel normaal is? Kan ze dit wel zo laten doorgaan? Wat zou jij doen als je in haar schoenen stond?

Foto door Adrienn via Pexels

5 reacties

Rebecca -

Is het vreemd, ja, maar Is dit een ruzie waardig? Doe zelf iets leuk terwijl hij weg is en gun hen die momenten. Het houdt sowieso eens op.

Anneke -

Ik zou heel hard weg rennen
Jeetje dit wil je toch niet

Margreet -

Dit duurt al een poosje, hij is 43 jaar verwend, dat ga je niet meer veranderen. Ik zou op die avonden een leuk uitje plannen, alleen of met vrienden.
Of het normaal is? Overal zijn wel vreemde dingen. Zolang je hem aardig vindt wat is dan het probleem?

Fiene -

Hoi! Ik denk dat je het zelf wel weet toch dat dit heel vreemd is..
Probeer met hem erover te praten en er samen uit te komen.
Persoonlijk zou ik al maken dat ik weg kwam en was ik niet eens met hem getrouwd!!
Je moet zelf de keuze maken, ga ik verder of ga ik scheiden

Reageer ook