fb
Damespraatjes Damespraatjes

Schoonmaken achter vrijstaand bad: zo doe je dat

Schoonmaken achter vrijstaand bad: zo doe je dat

Ik hoor net schuin aan de overkant van dit bureau van onze Mara dat ze graag een podcast luistert in bad, een boek leest, of filmpjes kijkt. Heel eerlijk, ik doe dat dus nooit (waarschijnlijk omdat ik geen bad heb en mijn telefoon het onder de douche waarschijnlijk niet zo heel erg fijn vindt). Echter, als we ooit nog een een woning betrekken met meerdere badkamers, dan kunnen we het baden kopen natuurlijk niet overslaan. Want ja, als je dan toch de ruimte en mogelijkheden hebt! En wat voor soort bad kies je dan voor welke badkamer? Of misschien toch in de ene een douche en in de ander een bad? Daarnaast is er ook nog eens veel keus qua soorten baden. Een bad op pootjes lijkt me wel wat, of een vrijstaand bad. Komen we meteen op het volgende: hoe maak je dat dan schoon deze laatste? Schoonmaken achter een vrijstaand bad: zo doe je dat!

Wat is een vrijstaand bad?

Een vrijstaand bad staat op zichzelf en is niet aan een muur of ander oppervlak bevestigd. Deze kan dus vrij in een ruimte worden geplaatst. Vrijstaande baden hebben vaak een mooi, elegant en luxe uiterlijk en daarom zijn ze een echte eyecatcher in de badkamer. Vaak lijken ze ook nog eens optisch groter. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen en vormen waardoor je altijd wel iets kunt vinden dat past bij jouw persoonlijke smaak. Je kunt jouw vrijstaand bad kopen bij Sanexo.nl. Omdat een bad als dit los staat is deze vaak gemakkelijk schoon te maken, maar… dit is niet altijd het geval als het bad in een hoek van de badkamer staat. Want hoe kom je bij dat ene hoekje tussen de muur en het bad? Het handigste is om hiervoor een plumeau met lange stok te gebruiken of een swiffer. Je komt er anders niet bij en er zal zich heus wel stof, zeepresten en andere viezigheid gaan nestelen. Zet het schoonmaken achter het bad dan ook zeker op jouw schoonmaakroutine-lijstje!

Hoe zit het met de kraan?

Een vrijstaand bad heeft als deze los staat van de muur ook een vrijstaande badkraan nodig. Dit is een kraan die uit de vloer komt en dus wel een chique uitstraling geeft. Dit komt door de sierlijke hoge poot en brede uitloop. Badkranen als dit zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en daarom perfect af te stemmen met de rest van de badkamer! Als het bad met een zijde tegen de muur staat, kun je overigens kiezen voor een kraan uit de muur.

Half vrijstaande baden

Anders dan een volledig vrijstaand bad, heeft een half vrijstaand bad meestal een vlakke of rechte zijde die tegen de muur rust, terwijl de andere zijden vrij in de ruimte staan. Hierdoor krijgt het bad een vrijstaande uitstraling aan één kant, terwijl het aan de andere kant steun vindt tegen de muur. Half vrijstaande baden zijn vaak een praktische oplossing voor badkamers die niet voldoende ruimte hebben voor een volledig vrijstaand bad, of waar de installatie van een bad tegen een muur meer geschikt is. Ze bieden uiteraard nog steeds een gevoel van luxe en stijl. Net als volledig vrijstaande baden zijn half vrijstaande baden beschikbaar in verschillende stijlen en vormen om aan ieders wens te kunnen voldoen.

Heb jij een bad? Zo ja, vrijstaand? Half vrijstaand? Of denk jij na over een ligbad kopen? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: cottonbro studio – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook