fb
Damespraatjes Damespraatjes

Schilderen op nummer is er nu ook voor volwassenen!

Kunst: als kind had ik er bijzonder weinig mee, maar ik ben het de laatste jaren meer en meer gaan waarderen. Ik waardeer het inmiddels zelfs zo, dat ik graag een museum bezoek, vorig jaar kaartjes kocht voor de TEFAF (maar werd afgelast wegens ‘het’ virus) en ook thuis een mooie collectie aan het aanleggen ben. Kunst maakt het leven mooier, leuker en inspirerender. Ik kan me dan ook geen leven zonder beeldhouwwerken, schilderijen, etsen, tekeningen en wat er allemaal nog meer onder kunst valt voorstellen. Maar zelf kunst maken? Dat heb ik nog nooit gedaan. 

Intimiderend

Niet veel mensen weten dat mijn schoonmoeder kunstenares is. En als je het mij vraagt een goede ook! Bij ons thuis hangen meerdere werken van haar en ik heb bewondering voor haar creativiteit en stijl. Soms denk ik: ik zou haar toch eens moeten vragen hoe ik zélf ook een schilderij zou kunnen maken. Toch doe ik het niet. Waarom? Omdat het maken van een schilderij mij intimideert. ‘Intimideert? Hoe kan dat nou?’, hoor ik je denken. Maar het is echt zo; ik voel zo’n waanzinnig grote druk bij het maken van een schilderij, dat alle creativiteit wordt geblokkeerd en er dus niets uit mijn vingers komt.

Schilderen op nummer voor volwassenen

Van een vriendin kreeg ik laatst een tip: schilderen op nummer voor volwassenen. Als kind deed ik het al graag, een genummerde kleurplaat invullen met de juiste kleuren. Met veel aandacht en rust gaf ik ieder vakje de juiste kleur en wanneer alles was ingevuld was ik mega trots op het resultaat. Dat dit ook voor volwassenen bestond wist ik niet, maar nu ik het weet ga ik dat zeker weer oppakken!

Echt iets moois op papier

Schilderen op nummer is fijn omdat het veel houvast geeft. Je hoeft geen Van Gogh of Vermeer te zijn om iets moois op papier te krijgen! Het is een rustgevende manier om tot een mooi resultaat te komen. Even helemaal opgaan in jouw meesterwerk, zonder enige verplichting of druk. En aan het einde van de rit heb je een zelfgemaakt schilderij wat je kunt tentoonstellen in jouw huis. Hoe cool is dat! Schilderen op nummer is tot slot een mooie manier om meer ervaring te krijgen met het gebruik van kleur, het opzetten van een schilderij en het gebruik van de verf. De kans is groot dat je na een paar projecten zélf een schilderij wilt en kunt bedenken en maken.

Eigen ontwerp 

Het leukste is om te kiezen voor een ontwerp die jij graag in je huis zou willen zien hangen. Zo is de motivatie om er aan te beginnen en het ook af te maken het grootst. Zelf zou ik kiezen voor Het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. Dit werk heb ik altijd prachtig gevonden en het lijkt mij dan ook geweldig om er zelf mee aan de slag te gaan. Natuurlijk kan je ook wat anders kiezen, zoals een mooi dier, een prachtig stilleven of een ander portret. Ook leuk: je kunt ook schilderen op nummer met een eigen ontwerp. Kies bijvoorbeeld een mooie foto van jou en je moeder of schilder je favoriete vakantiefoto.

Hoe leuk om hier ook als volwassene lekker mee aan de slag te gaan? Zo’n fijne bezigheid waar je heerlijk in kunt duiken en uren zoet mee bent. Ik ben benieuwd wat jij zou willen schilderen. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂  

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook