fb
Damespraatjes Damespraatjes

Scandinavisch tintje geven aan de woonkamer? Wij geven je een aantal tips!

Scandinavisch

Sinds ik kinderen heb, verlang ik ongelofelijk naar een minimalistisch interieur. Het lijkt me heerlijk en overzichtelijk om wat minder spullen in huis te hebben. Een fris huis met lichte kleuren, weinig opsmuk en vooral heel erg praktisch: je vindt het in Scandinavische interieurs. Inmiddels zie je dit type woonstijl huis niet alleen terug bij onze noorder-buren, maar kiezen ook steeds meer Nederlanders voor een minimalistisch interieur. Benieuwd hoe je eenvoudig een Scandinavisch tintje kunt geven aan de woonkamer? Wij geven je een tips en willen je graag inspireren! Lees lekker met ons mee? Here we go! 

Wat kenmerkt de Scandinavische woonstijl?

Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door eenvoud, functionaliteit, lichte kleuren, natuurlijke materialen en comfort. Binnen deze woonstijl staat functionaliteit centraal. Zo zie je veel strakke lijnen en een minimalistisch ontwerp. Geen tierelantijntjes dus! Veel meubels hebben daarnaast meerdere functionaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld je schoenen kwijt in een speciaal compartiment onder het matras, hebben hoekbanken vaak extra bergruimte en wordt de ruimte onder de trap optimaal benut. Mega handig!

Tijdloos design

Als je kiest voor een Scandinavisch interieur, weet je dat je voorlopig goed zit. Je ziet veel tijdloze klassiekers, zoals gave kuipstoeltjes, wollen kleden, houten tafels en duurzame materialen. Ideaal dus als je graag voor een interieur gaat waar je jarenlang plezier van wilt hebben! Dat is niet alleen praktisch, maar ook goed voor de aarde én je portemonnee. Drie vliegen in één klap dus!

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Woonsquare (@woonsquare)

Veel natuurlijke elementen

Eikenhout, veel lichtinval en planten geven een Scandinavisch interieur die typische frisse uitstraling. Deze stijl is er een voor mensen die van weinig poeha houden. Qua accessoires zijn Scandinavische interieurs vaak minimalistisch. Kies voor één of twee (natuurlijke) eye catchers, zoals een grote plant of een modern schilderij. Mooi!

Licht kleurgebruik

Bij een Scandinavisch interieur zie je een neutraal kleurenpalet. Kleuren wit, gebroken wit, lichtgrijs, pastelgroen en pastelroze passen er goed bij deze woonstijl. Qua vloer kun je kiezen voor een natuurlijke eikenhouten vloer, maar ook een witte of lichtgrijze vloer zijn helemaal gaaf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Woonsquare (@woonsquare)

Voor wie is een Scandinavisch interieur geschikt?

Een minimalistisch, luchtig en fris interieur is geschikt voor iedereen die niet van veel kleur en prikkels houdt. Veel mensen ervaren deze woonstijl als praktisch en tijdloos. Ben jij juist wél dol op veel kleur, accessoires en aankleding? Dan kun je misschien beter voor een andere interieur stijl kiezen. Maar ik ben helemaal ’team Scandinavisch design’, haha!

Praat met ons mee

Wat vind jij een mooie interieur stijl? En is een Scandinavisch interieur iets wat jou aantrekt? Welke van de getoonde meubels zou jij wel in je huis willen zien? En welke juist liever niet? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we gezellig!

Bovenste afbeelding: dada_design via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook