fb
Damespraatjes Damespraatjes

Saskia stopte stiekem met de pil en werd zwanger

Kraaiend zit Sanne in het kinderstoeltje. Met graaiende handjes pakt ze de tuitbeker aan die Saskia (31) haar voorhoudt. Gulzig drinkt ze. De kleine staartjes op haar hoofd wiebelen bij elke slok. “Wat een schatje he?” straalt Saskia, “als het aan Roderik had gelegen, was ze er niet geweest. Toen we elkaar net leerden kennen, maakte hij gelijk duidelijk dat hij geen vader wilde worden. Hij had die drang niet. Vindt kinderen handenbindertjes. En met baby’s heeft hij al helemaal niets.” Toch werd Roderik vader. Zijn liefde voor Saskia is te groot om haar te verlaten. Maar gelukkig met de situatie is hij zeker niet.

“Ik leerde Roderik kennen in het Kruidvat-filiaal waar ik al jaren werk. Ik had geen zin om te studeren en zo werd wat ooit als een bijbaan begon mijn werk. Roderik kwam er regelmatig en ik vond hem gelijk leuk. Een aantrekkelijke jongen. Ik hoopte telkens dat hij in de rij van mijn kassa kwam staan. Hij stelde me niet teleur. Hij praatte wel een beetje bekakt, maar maakte altijd grapjes. Mijn collega zei: ‘meid, hij flirt gewoon met je’.

Gratis naar de bios

Ik had dat niet in de gaten en dacht dat hij  helemaal niet in mij was geïnteresseerd. Ik had het mis. Een paar jaar terug hadden we een actie dat je bij aankoop van bepaalde artikelen twee kaartjes voor de bioscoop gratis kreeg. Hij kwam daarvoor in aanmerking. Toen ik hem het gaf, vroeg hij opeens: ‘heb je zin om met mij mee te gaan naar de film?’ Ik wist niet wat ik hoorde. Natuurlijk wilde ik dat. Toen hij me naar huis bracht, kuste hij me. Ik was in de zevende hemel. Hij vroeg mijn telefoonnummer, maar ik had nooit verwacht dat hij me ook zou bellen.”

Stiekem gestopt

Het was dik aan tussen Saskia en Roderik. Ze leerde zijn vrienden kennen die allemaal uit de makelaardij komen; hij is ook makelaar.“ Ik zag ze wel kijken, maar ze doen hartstikke aardig tegen me. Een van hen vroeg of ik kinderen wilde. Die vriend vertelde me dat Roderik geen vader wilde worden. Nooit. Ik was teleurgesteld. Ik wilde moeder worden. Ik ben stiekem gestopt met de pil en twee maanden nadat we elkaar leerden kennen, was ik zwanger. Het ergste is dat ik het met een reden heb gedaan: Roderik heeft een top inkomen. Zo is mijn kind verzekerd van een gouden toekomst. Bovendien zijn zijn ouders niet onvermogend. Dus Sanne hoeft zich financieel gezien geen zorgen te maken.” Roderik ging door het lint en liet gelijk een DNA-test doen. Zijn liefde voor Saskia is te groot om haar te verlaten, maar het vaderschap kost hem moeite. “Ik zorg voor Sanne.”

Belachelijk dat hij niet helpt

“Hij wil weinig met haar te maken hebben. Toch denk ik dat de band tussen hem en haar groeit. Ons meisje is dol op hem en soms zie ik hem liefdevol naar haar kijken. Maar de hele verzorging en opvoeding komen op mij neer. Dat is soms best zwaar. Mijn vriendinnen vinden het belachelijk dat hij mij niet helpt. Ik snap dat, maar kan de waarheid niet vertellen. Zelfs niet aan mijn beste vriendin. Dat te moeten dragen is zwaar, maar de consequentie van mijn daad. Een geheim dat ik waarschijnlijk meeneem in mijn graf.”

4 reacties

Fred -

Na twee maanden ook echt, en met die reden. Egoïst

Kindvrije -

Wat een lage &%$ streek! Erg egoistisch en zelfzuchtig.

Ivan -

Wat een egoïstisch wijf!

Joris -

Genaaid.

Reageer ook