fb
Damespraatjes Damespraatjes

Op safari met kinderen? Zo bereid je dit voor!

safari met kinderen

Droom jij ervan om met het hele gezin op safari te gaan? Wat onwijs cool! Een safari is heel geschikt voor kinderen, mits je de juiste voorbereidingen treft. In dit artikel vertellen we je de basics van het voorbereiden van een onvergetelijke safari met kinderen. Lees je lekker met ons mee? 

Planning en voorbereiding

Bij het plannen van een safari met kinderen, is een goede voorbereiding nog belangrijker dan normaal. Voor de meeste mensen is een safari Afrika een once in a lifetime experience. Hier wil je alles uithalen! Het is dus zeker aan te raden om jullie reis bij een gespecialiseerde partij te boeken. Zij kunnen qua accomodaties en planning van de reis rekening houden met jullie kinderen. Vanuit hun jarenlange ervaring weten zij vaak precies de plekjes te vinden die voor zowel jullie als de kinderen geweldig zijn. Bespreek zeker jullie persoonlijke voorkeuren! Hebben jullie speciale dieetwensen of is een zwembad een must? Geef dat zeker aan.

Vaccinaties

Als je op safari gaat, is de kans groot dat wordt aangeraden je te laten vaccineren. Welke reisvaccinaties nodig zijn, is afhankelijk van het land/gebied waar jullie naartoe gaan en welke prikken je eventueel eerder al hebt gehad.

Tijdens een safari Kenia, zijn vaccinaties niet verplicht. Wel worden prikken tegen gele koorts, DTP, hepatitis A en BMR aanbevolen. Eventueel zou je je vooraf ook kunnen laten inenten tegen hepatitis B, meningokokken en rabies. Voor reizen naar Zuid-Afrika zijn de adviezen weer net een beetje anders. Raadpleeg je reisorganisatie, je huisarts of de GGD voor meer informatie.

Kleding

Bij warm en zonnig weer, voelt het voor veel Nederlanders niet helemaal natuurlijk om een lange broek aan te trekken. Toch wordt het tijdens een safari vaak wel aangeraden om armen en benen te bedekken. Zo ben je beter beschermd tegen de zon en eventuele insecten.

Kies voor ademende kleding in een stof die je lichaam koel houdt. Shop hierbij vooral neutrale kleuren, zoals beige, kaki, bruin of groen. Dat hippe felroze jurkje kun je beter op een ander moment uit de kast trekken 😉

Ten slotte is het belangrijk dat de kleding lekker zit. Tijdens een safari moet je soms lang stilzitten of wachten. Voor jonge kinderen is dat vaak al moeilijk, laat staan als ze kleding aan hebben die niet lekker zit. Ga dus naar een goede outdoorwinkel voor het kopen (en passen!) van de outfits.

Respect voor de natuur

Als toerist ben je te gast. De lokale bevolking zal er alles aan doen om jullie gastvrij te ontvangen. Als gast kun jij je best doen je netjes te gedragen. Stel je vriendelijk en beleefd op naar de locals en gedraag je respectvol naar de natuur. Ga zorgvuldig om met je afval en volg de aanwijzingen van reisleiders en rangers altijd op. Bespreek het belang hiervan vooraf met je kinderen. Een grapje op z’n tijd moet uiteraard kunnen (het is immers vakantie), maar voor ieders veiligheid en de staat van de natuur is het essentieel om alle verzoeken en adviezen serieus te nemen.

Heb jij plannen om met de kids op safari te gaan? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Afbeelding: redcharlie | @redcharlie1 via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Rieneke -

Zoiets moet verboden met kinderen. Wat doe je ze aan en dan bedoel ik niet alleen qua vaccinaties etc wat ze moeten nemen of het lang stil zitten. .Ik zou zeggen wees geen egoist en kies voor je kinderen iets leuks. Wil je safari kies dan voor de safaripark de beekse bergen of Wildlands Emmen. Je zult zien de speeltuin vinden ze nog het leukst. Toen mijn neefjes gingen naar wildlands was de hoogte punt de speeltuin.

Reageer ook