fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

‘Cause if you like it, then you shoulda put a ring on it… Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of zij net zo serieus in de relatie staat als jij? That you’re in for the long run. Is die ring om je vinger het bewijs of is het maken van toekomstplannen voldoende om je relatiestatus naar ‘longterm’ te wijzigen? Voor 26% van de Nederlanders is bij elkaar intrekken het moment wanneer ze hun relatie als een langetermijnrelatie bestempelen, zo blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa. 

Toekomstplannen

Voor nog eens 45 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen is dat zodra ze dit naar elkaar uitspreken en plannen smeden voor hun toekomst samen. Deze plannen kunnen gaan over huizen kopen, kinderen krijgen, emigreren of andere levensveranderende keuzes. Op de tweede plaats staat het samenwonen. Daarnaast noemt 16% hun relatie serieus zodra ze elkaars ouders, broers, zussen, tantes, ooms en andere familieleden hebben ontmoet.

De meest gegeven antwoorden in het onderzoek zijn als volgt:

1. Samen toekomstplannen maken (45%)
2. Bij elkaar intrekken (26%)
3. Elkaars familie ontmoeten (16%)
4. Trouwen (5%)
5. Samen een huis kopen (3%)
6. Samen een huisdier nemen (2%)
7. Een gezamenlijke rekening openen (1%)

Kinderen

Bij mij persoonlijk vond ik het krijgen van kinderen samen met mijn partner, de grootste bindende factor. Hoe het in onze relatie ook loopt: de kindjes zullen wij altijd samen delen. Dat vind ik een heel mooi idee!

Hoe is dit bij jou?

Hoe denk jij over de ultieme bevestiging van jullie relatie? Is dat voor jou ook het maken van toekomstplannen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook