fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rugpijn door grote borsten? Wij delen onze tips!

Toen ik op de middelbare school zat, was er een meisje van mijn leeftijd die een borstverkleining onderging. ‘Waarom zou je dat doen? Je mag ze wel aan mij geven’, zei een vriendin van mij tegen haar. Destijds hadden we niet door hoe ongelofelijk vervelend het voor haar was. Pas nu mijn eigen borsten groter zijn, snap ik dat niet elke vrouw blij is met grote borsten. Zo kunnen ze pijn doen tijdens het sporten, maakt het bepaalde lighoudingen in bed onmogelijk en kan het zorgen voor rugpijn. Gelukkig zijn er oplossingen voor rugpijn door grote borsten. 

Borstverkleining

De meest effectieve is het laten verkleinen van je borsten. Tijdens een borstverkleining worden de borsten dusdanig gereduceerd, dat je er geen hinder meer van ondervindt. Een borstverkleining is een operatie die onder narcose wordt uitgevoerd. Aan dit soort ingrepen zijn altijd risico’s verbonden en niet iedereen vindt dit het waard. Wat zijn je andere mogelijkheden?

Fit worden en blijven

Wanneer je last hebt van rugpijn door grote borsten, is het heel erg belangrijk om een goede grote maten bh te dragen. Verderop in dit artikel gaan we daar dieper op in. Daarnaast is het ook aan te raden fit te worden en te blijven. Je verliest zo mogelijk een paar kilo, waardoor de borsten wat kunnen slinken. Wanneer je fitter bent is het fysiek ook beter leven met grote, zware borsten. Ben jij al heel slank? Dan is afvallen waarschijnlijk geen goed idee. Maar heb jij overgewicht? In dat geval is het zeker een idee om eens met een diëtist of de huisarts te praten.

Goede BH

Misschien nog wel het aller belangrijkste: koop een goede BH! De perfecte BH zit lekker, knelt niet en geeft voldoende support. Weet je niet precies wat jouw cupmaat en/of omvang is of vind je het lastig om een BH te vinden die lekker zit? Ga dan naar een goede lingeriewinkel en vraag hier om advies. Koop je jouw BH online? Zoek dan naar een webshop met een goede retour- of ruilservice. Zo koop je alleen een BH die écht goed zit.

Goed gevoel

Het is bij het kiezen van een bh natuurlijk essentieel dat je hem mooi vindt en dat jij je er aantrekkelijk in voelt. Er zijn tegenwoordig hele mooie BH’s in grote maten verkrijgbaar. Ook vind ik het leuk dat je voor lingerie en zwemkleding sowieso vaker plussize modellen met grotere maten ziet. De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft nou eenmaal niet maat 36 en cupmaat 70-B. Goed dat hier vanuit de modewereld steeds beter op ingespeeld wordt.

Praat met ons mee

Heb jij last van rugpijn door grote borsten? Welke van onze tips zou jij graag willen proberen? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig. Deel daarnaast ook jouw tip met betrekking tot dit onderwerp. Alvast dank voor het delen!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Laura Tancredi

1 reactie

Lisa -

Herkenbaar. Ben 1.70 lang, weeg 64 kilo en mijn borsten zijn daarmee niet in verhouding: 75F/G. Overweeg al jaren om ze te laten verkleinen, omdat ik er fysiek last van heb, maar ook emotioneel. Mannen kijken vaak, maken opmerkingen, ik haat t. En kleren kopen is altijd een drama. Vorig jaar kreeg ik een verwijzing v mn huisarts naar een plastisch chirurg, en daarna volgde goedkeuring door de zorgverzekeraar. Maar ik heb t toch niet doorgezet. Te bang voor complicaties. Mss over vijf jaar alsnog…

Reageer ook