fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Is ‘De Beste Drop Ooit’ van Klepper & Klepper ook écht de lekkerste?

Als ik moet kiezen tussen een zak winegums of een zak chips, zal ik absoluut voor het tweede kiezen. Ik ben geen zoetekauw en snoepen doe ik dan ook zelden. Waar je mij wél voor wakker kunt maken? Drop! En dan niet zomaar drop, maar échte ambachtelijke drop met een nostalgische bite. Moeilijk te vinden tegenwoordig, maar zeker niet onmogelijk… Een paar maanden geleden at ik voor het eerst drop van Klepper & Klepper. En man; dat is een review waard! 

Echt de beste?

Van iemand die absoluut geen zoetekauw is, veranderde ik een totale dropverslaafde. Iedereen die de dropjes van Klepper & Klepper een keer geproefd heeft, zal het met mij eens zijn dat het een ouderwets goede drop-beleving is. De smaken zijn geweldig en de bite is precies zoals hij moet zijn; niet te zacht en niet te hard. Ze zijn allemaal gelatine- en glutenvrij. In deze review nemen we de vier verschillende smaken nader onder de loep en onthullen we waar je de dropjes kunt kopen. Want ik kan alvast verklappen: in de supermarkt ga je ze niet vinden. Klepper en Klepper noemt zijn drop zelf ‘De Beste Drop Ooit’. De vraag is: zijn wij dat met ze eens…?

De Beste Drop Ooit – Volzoet

Zoals ik al zei: ik ben geen zoetekauw. En tóch vind ik de volzoete van Klepper & Klepper waanzinnig. Bij dropjes uit de supermarkt vind ik het vaak jammer dat de dropsmaak nauwelijks aanwezig is, maar dat het vooral heel erg zoet is. De Beste Drop Ooit – Volzoet heeft daarentegen wél een echte dropsmaak en heeft naast het zoete ook absoluut pit. Onze Filipijnse oppas houdt normaal gesproken helemaal niet van drop (net als veel buitenlanders trouwens), maar de zoete drop van Klepper & Klepper vindt ze wél heel erg lekker. Nou, dan doe je toch iets goed!

De Beste Drop Ooit – Mildzout

Oeh, nu komen we bij mijn favoriete dropje: De Beste Drop Ooit in de smaak Mildzout. Net als de andere smaken heeft ook het mildzoute dropje een waanzinnige structuur. Hij blijft niet te veel aan je tanden plakken (om vervolgens je vullingen eruit te trekken), maar hij is ook niet zo hard dat je je tanden erop stukbijt. Dat is uniek als het op drop aankomt! De Mildzoute drop van Klepper & Klepper heeft perfect de balans tussen een zoete dropsmaak en het ziltige van ongeraffineerd Keltisch zeezout. De smaak is ongekend soepel en geeft de zoute drop een fluweelzacht mondgevoel. Het water loopt mij nu al weer in de mond…

De Beste Drop Ooit – Honing

Als ik vroeger ziek was en in bed lag te hoesten, dan gaf mijn moeder mij vaak een paar honingdropjes. Vies vond ik die! Ze waren meestal keihard en smaakten een beetje naar plastic. Tegen het hoesten hielp het een beetje en dus at ik ze maar op. Mijn associatie met honingdrop was dan ook slecht; totdat ik De Beste Drop Ooit – Honing van Klepper & Klepper proefde. De ervaring van de honingdrop is totaal anders dan de keiharde plastic honingdrop van vroeger. Deze honingdrop is zacht en heeft een échte honingsmaak. De smaak is niet voor niets zo goed; er wordt namelijk alleen Nederlandse honing die op biologische wijze is gewonnen, gebruikt. En dat proef je!

Tijdens het maken van de foto’s kon mijn driejarige dochtertje zich niet langer beheersen… “Mama, mag ik er nu please een pakken?”

De Beste Drop Ooit – Laurier

In de keuken gebruik ik graag laurier. Het doet het waanzinnig in stoofpotjes, maar ook in glühwein en in een klassieke beurre blanc. Ook in drop doet het aromatische blad het goed; laurierdrop heeft een unieke smaak die moeilijk in woorden te vatten is. Niet alle laurierdrop is lekker; vaak is hij te hard of smaakt hij een beetje vreemd. De laurierdrop van Klepper & Klepper is precies hoe laurierdrop bedoeld is: bijzonder aromatisch en niet te hard.

Conclusie

Is De Beste Drop Ooit ook écht de beste drop? Tja, over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar ik vind het absoluut de lekkerste drop! De zakjes zijn hier meestal dezelfde dag nog leeg en dat zegt natuurlijk alles.

Wat ik trouwens ook heel erg leuk vind aan Klepper & Klepper, is dat het een écht familiebedrijf is. Net als Damespraatjes wordt Klepper & Klepper gerund door ouder en kind: Senior Willem Klepper en junior Huub Klepper. Leuk!

Waar is het te koop?

De drop van Klepper & Klepper is verkrijgbaar door heel Nederland verkrijgbaar in de betere speciaalzaak. Kijk hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt!

Ken jij de drop van Klepper & Klepper al? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

7 reacties

Michael Willems -

Heel lekker ja. Af en toe te krijgen bij mijn lokale Dutch Store in Canada. Geweldig.

Milou -

Als echte dropverslaafde was ik ook erg nieuwsgierig natuurlijk maar de drop viel me vreselijk tegen. Een heel gemiddeld hapslikweg dropje vind ik, qua structuur veel te “ gewoon”. De laurier vind ik nog het beste gelukt van allemaal. De drop is duur dus ik laat het nu helaas links liggen.

Ronald -

Zakje klepper volzoet gekocht was er benieuwd naar de smaak maar sorry het viel mij erg tegen. Oldtimers drop staat wat mij betreft een paar treden hoger op de ladder.

ernst -

Gisteren een zak Klepper & Klepper kunnen bemachtigen. Volzoet. Hoge verwachtingen, ik had er eerder over gelezen. Waarschijnlijk door de hoge verwachtingen want ik vond het tegenvallen. Oldtimers, en dan met name de scheepsknopen, zoethoudertjes en honingdrop, vind ik oprecht lekkerder. Alsof je 50 jaar terug gaat in de tijd. Misschien nog maar een keer proberen.

Corrie -

HEEEERLIJK eindelijk een drop die ook ECHT naar drop smaakt. Complimenten.

Huub Klepper -

Hallo José, dank voor je reactie op de review! Dat mag natuurlijk niet (keiharde drop). Wij vragen op de zakjes altijd een bericht te sturen naar ons mocht het afwijken (ook als het een compliment is mag je mailen natuurlijk). In dit geval, zou je een mail willen sturen naar [email protected]?
Ik kijk uit naar je mail. Gr. Huub

Jose -

Ik was liefhebber van klepper volzoet. Nu spuug ik ze uit; een keiharde, smakeloze drop geworden. Bag bah bah….!

Reageer ook