fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rozenkrans, winactie Maand van het spannende boek

Twaalf uur ‘s nachts. Het is donker en nog steeds snikheet in huis. Manlief ligt naast me in bed en heeft beneden de lichten al uit gedaan. Ik moet nog naar beneden omdat mijn leesbril daar nog ligt. Al tastend  in het duister met een wat “unheimisch” gevoel  vind ik het lichtknopje en de zojuist nog gezellige woonkamer baadt nu in een nietsontziend hard wit licht. Mijn bril gelukkig snel gevonden en met mijn verse nieuwe boek én leesbril kruip ik mijn bed weer in.

Mijn lief slaapt inmiddels.  De kikkers kwaken luidruchtig in de parkvijver achter ons huis, het beklemmende, unheimische gevoel laat mij niet los. Lekker even lezen om het vervelende gevoel kwijt te raken. Meestal sukkel ik na een paar minuten lezen in slaap en daar hoop ik nu ook op.  Vanmiddag een heerlijke zomerse chicklit uitgelezen en nu beginnen aan Rozenkrans van Lisa Jackson.  Een uur later lig ik nog klaarwakker en ben helemaal in de ban van de moord op een non in een Amerikaans klooster. Zo’n enorme portie suspense draagt niet bij aan snel in slaap vallen, maar wel aan veel leesplezier. Na anderhalf uur lezen knip ik mijn bedlampje toch maar uit in de heerlijke wetenschap dat ik morgen dit boek in het zonnetje uitlees en dat de maand van het Spannende Boek is aangebroken. Lees onderaan dit artikel hoe je Rozenkrans kunt winnen.

Rozenkrans

De plaats delict in een kathedraal in New Orleans is schokkend, zelfs voor ervaren rechercheurs als Bentz en Montoya. Zuster Camille is gewurgd aangetroffen, in een vergeelde bruidsjurk, bedekt met een altaarkleed. Valerie is ontzet door de dood van haar zus. Wekenlang heeft ze Camille gesmeekt het klooster te verlaten, waar haar zus wilde leven als een martelaar. Vanwege een affaire met de ex van Valerie was Camille non geworden. Ervan overtuigd dat de politie niet genoeg doet, begint Valerie haar eigen onderzoek. Ze zet de jacht in op een perverse moordenaar die het klooster van alle zonden wil zuiveren…

Lisa Jackson

Lisa Jackson is de New York Times- bestsellerauteur van vele thrillers, waaronderSlaap zachtDe zevende doodzonde, en Zonder mededogen. Er zijn meer dan tien miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Ze woont met haar gezin in het noordwesten van de Verenigde Staten.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.lisajackson.com.

Prijsvraag

Maak kans op het boek Rozenkrans van Lisa Jackson.

De winnaars zijn: Tita Zeillemaker, Joke Peralta en Klara Driessen.

 

Reageer ook