fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rondreizend festival Medfest: muziek en cultuur van Marrakech tot Marseille

Welke festivals staan er dit jaar bij jou op de kalender? Ik moet eerlijk zeggen dat mijn festival agenda nog behoorlijk leeg is… Eind mei verwacht ik ons tweede kindje en in mijn hoofd was ik dus helemaal niet met mijn festivalplanning bezig. En dat terwijl ik het altijd heerlijk vind om in goed gezelschap van muziek en cultuur te genieten. Kortom: tijd om leuke dingen te plannen!

Rondreizend muzikaal en cultureel festival

Een vriendin van Damespraatjes wees ons op Medfest, een muzikaal en cultureel festival dat volledig in het teken staat van de temperamentvolle en culturele wereld van de Middellandse zee. Het rondreizende festival zal in vijf dagen, vijf verschillende steden aandoen; Amsterdam (22 februari), Eindhoven (23 februari), Rotterdam (10 maart), Den Haag (13 maart) en Utrecht (15 maart). Elke stad heeft een uniek programma, waar de focus ligt op de landen waarvan het muzikale aanbod in Nederland meer aandacht verdient.

Van Marrakech tot Marseille

Medfest biedt de unieke kans om in één avond meerdere talen, muziekstijlen en culturen onder één dak te ervaren. Muzikale grootheden Hindi Zahra (Blue Note Records) uit Marokko, Orange Blossom (titelsong Netflix serie Marseille) uit Frankrijk en de Turkse zang virtuoos Linet voeren de lijst aan van Medfest. Speciaal voor Medfest is het Medfest Ensemble in het leven geroepen onder leiding van Martin Fondse en Eric van der Westen. Het MEDfest ensemble heeft als doel een platform te creëren voor samenwerking tussen gevestigde Nederlandse en internationale muzikanten om een nieuwe frisse sound te ontwikkelen door de verschillende stijlen van de méditerranée op speelse wijze te combineren.

Organisatie

De organisatie van Medfest is in handen van Mystiek Productions en Inclusive Foundation in samenwerking met Zuiderstrandtheater (Den Haag), Muziekgebouw Eindhoven, Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht) en De Doelen (Rotterdam).

Meer informatie?

Wil je meer informatie over Medfest, het programma, de locaties en de artiesten? Kijk dan op www.medfest.nl.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook