fb
Damespraatjes Damespraatjes

Rondreizen met jonge kinderen: deze landen zijn het meest (en minst) geschikt

Onze laatste gezinsvakanties waren leuk, maar weinig avontuurlijk. Nu onze kinderen iets ouder worden, dromen we ervan om wat spannendere reizen te gaan maken. Een rondreis met jonge kinderen kán geweldig zijn, mits je een goede bestemming kiest en de wensen en behoeften van de kinderen in jullie achterhoofd houdt. Benieuwd welke landen het meest geschikt zijn voor rondreizen met jonge kinderen? En welke landen je juist beter kunt vermijden? Lees dan lekker mee! 

Meest geschikt voor rondreizen met jonge kinderen

Verenigde Staten

De Verenigde Staten is al jaren één van de meest populaire bestemmingen om met het hele gezin rond te reizen. Een rondreis Amerika met gezin is zo fijn, omdat het een plek is waar veel zaken goed geregeld zijn. Amerikanen zijn enorm vriendelijk, gastvrij en behulpzaam, het eten is lekker en kindvriendelijk, de natuur is prachtig en er zijn geweldige steden. Amerika is een land waar je voor ieder wat wils zult vinden.

Canada

Veel mensen denken dat Canada veel op de Verenigde Staten lijkt. Ergens klopt dat wel; de natuur is er prachtig, de mensen zijn vriendelijk en je kunt er op veel plekken gewoon Engels praten. Maar wist je dat Canada ook een Frans deel kent? En dat Canadezen (volgens veel mensen) en Europeanen het vaak extra goed met elkaar kunnen vinden? Op vakantie naar Canada met jonge kinderen is geweldig en wij weten zeker dat het de reis van jullie leven zal worden.

Thailand

Hier ben ik als kind zelf diverse keren op rondreis geweest met mijn ouders. Thailand staat bekend om haar mooie cultuur, vriendelijke mensen, lekkere eten, imposante steden en mooie stranden. Het land is relatief veilig en dat maakt rondreizen met jonge kinderen prettig en relaxt.

Zuid-Afrika

Met slechts één uur tijdverschil en de ultieme combinatie tussen natuur, geschiedenis en cultuur, mag Zuid-Afrika niet op deze lijst ontbreken. De Zuid-Afrikanen zijn vriendelijk en lief tegen kinderen. Een geweldige bestemming voor het hele gezin!

Minst geschikt voor rondreizen met jonge kinderen

  • Landen die niet veilig zijn; bijvoorbeeld vanwege oorlog, een hoge terrorismedreiging of rellen. Als stel of alleen wordt dit nog weleens als ‘avontuurlijk’ gezien, maar met kinderen raden wij het sterk af. Landen met een rood reisadvies (niet reizen) of een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen), zijn wat ons betreft niet geschikt voor een rondreis. Reis je naar een ‘geel’ land? Verdiep je vooraf dan altijd in de lokale situatie. Groene landen (zoals de Verenigde Staten, Australië, Canada en Japan) zijn veilig
  • Landen die extreem heet of extreem koud zijn; voor kindjes is dit vaak gewoon helemaal niet prettig. Kinderen vinden rondreizen leuk, mits ze ook regelmatig lekker kunnen spelen of zwemmen. Bij temperaturen boven de 38 graden of onder de -10 graden, is het plezier vaak ver te zoeken.

Betrek de kinderen bij de keuze

Kinderen vanaf een jaar of vijf, kunnen al heel goed aangeven wat ze leuk vinden en wat hun verwachtingen zijn. Bespreek voordat jullie de uiteindelijke bestemming kiezen, eens met de kinderen wat zij leuk vinden en wat hun ideale vakantie is. Uiteindelijk hebben jullie de doorslaggevende stem, maar neem de wensen van de kinderen zeker in jullie planning mee.

Praat mee

Wat is jouw droomreis? En welke rondreizen met jonge kinderen zou jij graag willen maken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

1 reactie

Joris -

Thailand is zéér geschikt om met kinderen heen te gaan.

Reageer ook