fb
Damespraatjes Damespraatjes

Roadtrip door Frankrijk met een camper

Europa ontwaakt langzaam uit de lockdown en steeds meer mensen durven het weer aan om over de grens op vakantie te gaan. Vind je het nog wat spannend om met het vliegtuig te gaan? Overweeg dan een camper! Ga bijvoorbeeld op een roadtrip door Frankrijk.  

Waarom een camper?

Een camper is sowieso een heel fijne manier om op vakantie te gaan. Het is comfortabel en luxe en je hebt altijd alles bij je. Daarnaast biedt de camper mogelijkheid om een echte roadtrip te maken. Neem de tijd en zie waar de weg je brengt en blijf wat langer hangen als het je bevalt. Nu in tijden van Corona is het extra fijn omdat je met de meeste campers je eigen sanitair hebt, niet gebruik hoeft te maken van een vliegtuig, genoeg afstand kunt bewaren van andere kampeerders en alle kanten op kunt. Zelf geen camper? Je kunt een camper huren via Goboony!

1.   Parijs

De roadtrip begint in Parijs. Misschien niet de eerste plek die je tijdens een camper roadtrip in gedachten hebt, maar het is zeker de moeite waard. Rondom Parijs zijn een aantal mooie campings en camperplaatsen om te overnachten. Vanaf daar ben je met het ov zo in het centrum van de stad. Dompel je onder in alles wat de stad te bieden heeft. En geniet dit jaar nog meer van een vin rouge op het terras.

2.   Dijon

Waarschijnlijk kun je je wel even vermaken in Parijs, maar Frankrijk heeft nog meer te bieden. Dijon is een prachtige stad met een gezellig centrum. Je vindt er musea, oud monumenten en leuke winkels. Zeker niet alleen de place to be, wanneer je van mosterd houdt.

3.   Route des Grands Crus

Na Dijon is het tijd voor het platteland. De Route des Grands Crus is een prachtige route die je verder brengt naar het zuiden. De route is 60 kilometer lang en van oorsprong een wijnroute die je door 38 pittoreske wijndorpen en langs vele wijnhuizen neemt. Maar ook als je niet van wijn houdt, is de route zeker de moeite waard!

4.   Avignon

De route gaat verder naar de prachtige stad Avignon. Hier kun je heerlijk door de straten dwalen en vele mooie hotspots bezoeken. Ga naar de Palais des Papes, wandel over de pont d’Avignon en slenter door Rue des Teinturiers. Deze straat gaat langs de rivier de Sorgue die hier door een smal straatje wordt geleid.

5.   Côte d’Azur

Verder zuidwaarts kom je terecht in de Côte d’Azur. De Franse Rivièra staat bekend om zon, zee en strand en is niet alleen geliefd bij beroemdheden. De mondaine badplaatsen Saint Tropez, Cannes, Antibes en Nice bieden voor iedereen wat wils. De natuur en kust zijn hier ook prachtig. De wandelroute GR98 richting Cassis, neemt je mee langs de prachtige kust. Les Calanques aan de andere kant van Cassis zijn ook prachtig. Extra tip: de camping van Cassis. Een ruime camping waar een gezellige laidback sfeer voelbaar aanwezig is.

6.   Bordeaux

De laatste stop is Bordeaux. Vanaf Cassis kun je hier in een dag komen, maar het splitsen in twee delen is misschien fijner, vooral met een gezin. De sfeer is hier weer heel anders, maar minstens zo mooi. Slenter door de straten om de monumentale gebouwen en prachtige kathedralen te bewonderen. Bezoek een van de vele musea en sla ook de botanische tuin niet over. Voor de wijnliefhebbers zijn de musea Musée des Vins en La Cité du Vin absolute aanraders!

Droom jij ook nog eens van een vakantie met een camper?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook