fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ria van de Action verwent haar studerende kinderen met gezellige woondingetjes

Het moment dat je kind de deur van z’n slaapkamer voorgoed dichttrekt om naar een studentenwoning te vertrekken, is voor veel moeders even slikken. Daar gaat je kuiken, op weg naar ranzige keukens, lege pizzadozen en volle asbakken. “Ik was hartstikke bezorgd toen mijn oudste de deur uitging en heb hem van alles toegestopt,” lacht Ria van de Action.

Ondanks dat het al even is geleden dat haar oudste uitvloog, weet Ria het nog als de dag van gister. “De eerste tijd dat hij op kamers woonde stuurde ik hem de hele dag door berichtjes. En als ik tafel dekte, zette ik steeds een bord teveel neer.” Mathijs studeerde in Groningen en huurde een goedkoop kamertje. Het enige dat hij wilde: posters aan de muur, kratje bier binnen handbereik en van het vieze tapijt had hij totaal geen last. “Dat wil je als moeder dus niet. Toen hij op vakantie ging, ben ik met de rest van het gezin naar zijn kamer gegaan om het op te knappen. We hebben de muren geschilderd en zijn kamer leuk ingericht.” Toen haar zoon terugkwam, schrok hij. Dacht dat zijn paleisje aan een ander was verhuurd.

Eieren en frikadellen
Ria vindt het belangrijk dat haar kinderen zich thuis voelen op de plek waar ze wonen. Dus duikt ze regelmatig de Action in voor gezellige woonaccessoires. “Kussens, een mooi plaid, bijzettafeltje en niet te vergeten nepplantjes. Geen echte, want verzorgen doet hij ze toch niet.”

Nadat haar oudste het nest verliet, ging zoon twee ook op kamers. “Wouter had zijn kamer keurig op orde, maar nam het niet zo nauw met eten. Het valt ook niet mee om te koken als je niet veel geld hebt.” Ze kreeg tijdens Kerst een appje van hem: ‘Mam, ik heb alleen nog maar eieren en frikadellen in huis’. Ria kocht bij de Action een blender zodat hij elke dag een gezonde smoothie kan maken.

Een airfryer!
Als ze bij haar zoon in Groningen is, flitst ze met hem langs de Action. Dat is vaste prik. “Er is altijd wel iets dat hij kan gebruiken. Een nieuw dekbedovertrek, noodles, douchegel en schoonmaakmiddel. Het grappige is dat als mijn kinderen iets nodig hebben, ze ook kijken of de Action het heeft. Zo kocht Mathijs er de airfryer die hij veel gebruikt.”

Altijd genieten
Natuurlijk is het wennen als de kinderen hun eigen weg gaan, maar het heeft ook voordelen vindt Ria. Zo hoeft ze ’s nachts niet meer op ze te wachten en in het weekend komen ze allemaal thuis. “Altijd gezellig, op de volle wasmand na dan.” Elke leeftijdsfase heeft zijn charme: de kindertijd was genieten, de pubers in huis een leuke tijd en wat is de volgende stap? “Misschien wel dat ik oma word. Dat zal nog wel even duren, maar ik weet zeker dat ik dat ook weer fantastisch vind.”

Stop jij je studerende kinderen ook regelmatig wat toe? Geef je dan spullen, een voedselpakket of geld? Wij zijn heel benieuwd, laat het ons weten in de comments onder dit artikel!

Like jij Damespraatjes al op Facebook?
Like jij de Action Fanpage al op Facebook?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook