fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ria van de Action leert Sandra en Karin shoppen

“Nou kijk, ik begin altijd bij de deco- en knutselspullen.” Met ferme passen loopt Ria van de Action door het filiaal van haar favoriete winkel in Hilversum. Ze sleept een mandje achter zich aan, want ze weet: ze gaat niet met lege handen terug naar Rijssen. Ze legt Sandra en mij uit hoe ze de pareltjes uit de schappen haalt.

Tegen een stelling staat een trappetje van onbewerkt hout. Stralend loopt Ria erop af. Ik heb werkelijk geen idee wat je ermee moet. “Nou, je kan er twee tegen elkaar schroeven en er plantjes in zetten voor buiten. Maar ook kun je het horizontaal ophangen en er leuke decoratiedingetjes aan bevestigen.” Decoratiedingetjes. Ik heb geen idee waarover ze het heeft. Lachend slaat ze me op mijn schouder. Vastbesloten mij te laten zien wat er te koop is en wat je er mee kunt doen.

Hee! Dat is Ria!
Bij de knutselspullen neemt ze een snoekduik en komt boven met een potje met paperclips. “Kijk nou hoe leuk.” De Action-medewerker die naast haar staat kijkt haar aan. “Dat kan je mooi op je fansite op Facebook zetten,” grijnst hij. Hij vindt het zichtbaar leuk dat ze in zijn winkel shopt. Met plezier maakt hij een foto van ons drieën. Vertelt dat als zij iets op haar fanpagina heeft gepost hij er vergif op kan innemen dat het artikel de volgende dag is uitverkocht. “Soms krijgen we slechts een paar exemplaren van iets binnen en als zij het dan op Facebook heeft gepost weet ik: dat wordt morgen ‘nee’ verkopen. Maar gelukkig heb ik het een paar dagen later wel op voorraad.”

Dit wordt een topper
Het gangpad met glas sla ik zelf altijd over. Ik heb er niks te zoeken. “O nee?” daagt Ria me uit, “loop maar mee.” Ze stopt voor het rek met limonadekannen. Ze weet het zeker: ‘dat gaat een topper worden’. Gewoon vullen met citroentjes, water en ijsblokjes. “Zo simpel is het leven van de Action,” vindt Ria. Elke dag gaat ze naar de Action. “En dan loop je een kwartiertje te neuzen?” vraag ik. Ze stopt abrupt midden in het gangpad. Een kwartiertje? Of ik wel goed bij mijn hoofd ben. “Ik loop er zo een uur rond. En vaak drink ik even koffie met de bedrijfsleider.” Niet dat ze er altijd wat koopt, soms is kijken en ideetjes opdoen voldoende.

Jurkje van een kussensloop
Niets is wat het lijkt, leer ik van haar. Ze pakt een houten kaarsenstandaard en een rond dienblaadje. Het blad legt ze op de kaarshouder. En zo heb je een taartstandaard. “Maar hoe bevestig je dat dan?” vraag ik onnozel. Gewoon met een beetje houtlijm. Ze neemt Sandra en mij mee naar de kussenslopen. Pakt er eentje met een konijn erop. “Hiervan worden jurkjes voor meisje van gemaakt. Een bovenstukje er aan naaien en je hebt een super leuke jurk.”

Blije caissière
Als Ria haar aankopen op de band legt, wordt ze vriendelijk onthaald door de caissière. “Wat ontzettend leuk dat je ook eens bij ons komt kijken,” straalt ze. Ria knikt. Zegt dat ze het een mooie winkel vindt. Groot ook. Een van de grotere filialen in Nederland, beaamt de medewerkster. De spullen stopt ze in de big shopper van de Action. “Elk kwartaal hebben ze een nieuwe, deze met vogeltjes vind ik erg leuk. Ik heb ze bijna allemaal.”

Tips van Ria:

  1. Niets is wat het lijkt. Jij ziet een fruitmand van staaldraad? Fout! Daarvan kun je een lamp maken.
  2. Loop regelmatig even binnen en kijk wat er nieuw is. Houd ook de aanbiedingen, die bijna altijd bij de ingang staan, in de gaten.
  3. Ben je in een andere stad aan het winkelen? Ga dan op zoek naar de Action. Elk filiaal is weer anders, heeft andere artikelen en een andere inrichting.

Like jij Damespraatjes al op Facebook?
Like jij de Action Fanpage al op Facebook?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook