fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ria Struijk is fan van Action en heeft 150.000 fans

Haar computer hield ze zondag nauwlettend in de gaten. Die dag zou ze de grens van 150.000 likes op haar Facebook fanpagina van winkelketen Action passeren. Beheerster van de pagina, Ria Struijk (48), is nog steeds ondersteboven van haar succes. “Wat bizar hè? Maar ja, Action is natuurlijk een fantastische winkel. Ik denk dat veel mensen zich in mij herkennen.”

Ria Struijk-dp

Op het hoofdkantoor van Action, waar Ria geen onbekende is, zijn ze uiteraard blij met de fanpagina. Op de website van Action staat een link naar de Facebookpagina. “Ik denk dat veel mensen mij op die manier ook vinden. Het is gewoon een heel leuke winkel en dat vinden die 150.000 fans ook”, lacht Ria. Toen Action een filiaal opende in Rijssen, de woonplaats van Ria, was ze gelijk razend enthousiast. “Wat een gave winkel vond ik het. Alles wat ik nodig heb voor mijn kinderen, mezelf en mijn hobby’s vind ik er. Alles in de winkel vind ik leuk.” Ze koopt vooral veel artikelen die ze voor haar hobby kan gebruiken. “Ik pimp graag spullen. Zo maak ik bijvoorbeeld van dienbladen een etagère, van een rietenmand een lampenkap en beenwarmers frommel ik om een glazen potje. Hartstikke leuk is dat”, vindt Ria. Van deze gepimpte spullen maakt ze foto’s die ze dan op haar fanpagina plaatst. Een gemiddelde post levert minimaal 300 likes op. Ria: “Daarbij is het voor mij een uitdaging een artikel eerder op mijn site te hebben dan dat het op de website van Action staat. Vaak lukt me dat. Heerlijk als ik zo’n primeur heb. Ik merk dat als ik iets plaats op de site, dat het product de winkels uitvliegt. Dat is toch tof?”

Action-aankopen-vandaag-dp

Hoe kan het dat iemand die niet bij Action werkt, de winkelketen zo’n warm hart toedraagt en vrijwillig de Facebookpagina beheert? “Het is begonnen als een weddenschap. Een paar jaar geleden was ik uit eten met een vriendin, we zaten wat te kletsen over social media en vroegen ons af hoe snel je vrienden zou krijgen op een Hyves-pagina over een winkel of bedrijf. We waren een beetje melig en besloten een weddenschap aan te gaan. We maakten een Hyves-pagina over een winkel en wie het eerst 200 vrienden had op z’n site kreeg een etentje van de ander. Diezelfde avond nog maakte ik een Hyves-pagina en de volgende dag werd ik wakker met 300 vrienden. Zo is het begonnen. Op Hyves had ik 16.000 leden op het moment dat Hyves verwijderd werd. Ik ging toen over naar Facebook en toen ging het snel. De site is een begrip geworden, ook bij marketeers. “Ik word regelmatig gevraagd iets te vertellen op een masterclass, op events of ik geef een gastcollege op een hogeschool.”

Ria-Action-wijnglazen-dp

Aan het bijhouden heeft Ria een dagtaak. “Ik ben er hartstikke druk mee. Dagelijks een nieuwe post, de Action-site in de gaten houden voor aanbiedingen en de vele mailtjes lezen en beantwoorden. Ik vertel op de site best veel over mezelf en mijn gezin. Ik ben een gewone meid en dat vinden mensen mooi denk ik. Ik hou van mensen. Ik krijg heel veel persoonlijke mailtjes.” Inmiddels wordt Ria wel wat voorzichtiger met het blootgeven van allerlei details van haar leven. “Mijn moeder overleed aan kanker. Ik had na haar overlijden een pruikenkop van piepschuim met decopatchpapier beplakt. Ik plaatste de foto op Facebook en vervolgens ontplofte mijn mailbox. Honderden mailtjes van mensen die ook een dierbare verloren hadden aan die ziekte, of mensen die zelf een chemokuur hadden. Dat vond ik heftig. Ik wilde ook iedereen terugmailen, maar dat was bijna niet te doen.” Ria brengt ook mensen samen. “Op Hyves meldde zich een vrouw die ziekelijk en eenzaam was, ze had geen mensen om zich heen. Ze wilde zo graag mensen leren kennen en ook eens naar de Action gaan. Ik heb toen een oproepje geplaatst en totdat ze overleed, is een aantal dames trouw elke week met haar naar de Action gegaan. Ze knutselden gezellig met haar en dronken koffie. De Actionfans haalden de dame uit isolement, tot haar dood. Dat is toch prachtig.”

Low-budget-action-dp

De directie van Action legt Ria regelmatig in de watten. “Afgelopen jaar, toen ik 100.000 likes op de pagina had, mocht ik een dagje op het hoofdkantoor komen met 10 Actionfans van mijn site. We hebben daar een toffe dag gehad, met een rondleiding, we zijn naar Enkhuizen geweest om het allereerste Actionpand te bezoeken (dit schattige huisje is nu geen winkel meer). En vorig jaar ben ik door Action op vakantie gestuurd, met mijn hele gezin. We hebben een fantastische reis naar Amerika gemaakt. Zijn begonnen in New York en daarna naar Florida, waar we naar Disney World geweest zijn, naar de Everglades op krokodillenjacht, naar Miami. Een fantastische reis die we zelf nooit hadden kunnen maken.”

Nieuwsgierig geworden naar de fanpagina van Ria Struijk? Kijk dan op: https://www.facebook.com/ActionFanpagina

Interview: Karin van Leeuwen

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (41) jaar is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook