fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara test de Qlippie clip-on camera

Je bent op reis en je ziet iets heel grappigs of bijzonders. Snel grijp je naar je zak,  maar daar zit je telefoon niet. Ook in je tas kan je hem zo snel niet vinden en de camera lag nog in het hotel omdat je geen zin had om hem de hele dag mee te slepen. Moment voorbij en jij hebt geen foto of video kunnen maken. Herkenbaar?

Voor mij wel! Tijdens een vakantie of dagje uit beleef je zo ontzettend veel, maar tijd om steeds te stoppen en je telefoon te zoeken is er gewoon niet. Gelukkig zijn er een aantal handige oplossingen op dit probleem. Eén van deze oplossingen is de Qlippie, een clip-on camera, die je makkelijk met je meedraagt. Ik mocht hem testen en deel graag mijn bevindingen met jullie!

Wat kan een Qlippie allemaal?

Zoals hier boven al aangegeven is een Qlippie een kleine clip-on camera. Hij kan echt ontzettend veel:

  • Live video’s maken en direct op social media delen via de ingebouwde WiFi verbinding.
  • Foto’s maken en direct bewerken met ingebouwde filters.
  • Time-lapse video’s maken.
  • Slowmotion video’s maken.
  • Direct alles delen op social media!

13669278_1093633937411378_2260931324629197398_o

Vormgeving

Wanneer ik het doosje openmaak word ik blij: de Qlippie is strak en minimalistisch vormgegeven. Hij dankt zijn naam aan het clipje op de achterkant waarmee je hem aan je kleding of een tas kunt bevestigen. Ook de kleur wit vind ik een slimme keuze, neutraal en bij bijna elke outfit veilig. Wil je je Qlippie toch liever aanpassen aan jouw persoonlijke stijl? Dat kan met de bijgeleverde stickers die je op de Qlippie kunt plakken. Persoonlijk ga ik het liefste gewoon voor de originele witte look.

Gebruik

Bij de Qlippie wordt een Engelstalige gebruiksaanwijzing geleverd. Deze is erg duidelijk en goed gevisualiseerd. Ook fijn: het zijn slechts 5 stappen die je doorloopt om je Qlippie volledig operationeel te krijgen:

1. Download de gratis Qlippie App
2. Zet de Qlippie aan
3. Zoek je Qlippie tussen je Wifi netwerken
4. Verbind je Qlippie met de Qlippie WiFi hotspot op je telefoon
5. Begin met fotograferen, filmen, bewerken, uitzenden en delen!

De Qlippie heeft drie knoppen; een knop om hem aan en uit te zetten, een knop om te wisselen van functie en een knop om een foto te maken of opname te starten. Binnen 10 minuten na aanzetten wist ik hoe ik de Qlippie moet bedienen. En nee, ik ben geen technisch wonderkind 😉

Ik heb alle functies geprobeerd en moet zeggen: hij doet het goed en is makkelijk in gebruik. De Qlippie belooft 2 uur achter elkaar te kunnen filmen en ook uit mijn test bleek dit te kloppen. Hij heeft een ingebouwd geheugen van 32 GB, heel erg veel dus. Het is mij nog niet gelukt hem vol te krijgen. Via de App op je smartphone kan je alle foto’s en beelden bekijken, bewerken, delen of juist verwijderen.

13667915_1093640367410735_3657288086373149536_o

Prijs

De Qlippie kost € 199,00. Ik vind dit een goede prijs-kwaliteitverhouding, vooral als je ziet wat de Qlippie allemaal kan. Voor € 26,65 kan je er ook een waterdichte behuizing bijkopen. Dit raad ik zeker aan, vooral als je hem op vakantie wilt gebruiken en er misschien het zwembad of de zee wel mee induikt.

Conclusie

Kortom: ik ben blij verrast door dit product! Hij is makkelijk in gebruik en je hebt altijd je camera bij de hand. Vooral voor (actieve) vakanties kan ik hem echt aanraden. Clip hem bijvoorbeeld aan je shirt en film je mountainbike tocht door het bos. Of clip hem aan je tas tijdens een stedentrip. Zo hoef je niet elke keer je camera of telefoon te pakken. Ook de prijs is zeer schappelijk voor het product dat je krijgt.

Kijk voor meer info op getqlippienow.com 

12976768_1234574216560581_8436260096107147347_o

Reageer ook