fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara test alle VOGUE Women deodorants (en deelt haar favoriet)

Sinds mijn zwangerschappen ben ik super gevoelig voor geur. Veel vrouwen hebben hier tijdens hun zwangerschap ‘last’ van, maar bij mij is die gevoeligheid nooit meer weggegaan. Dit is niet altijd fijn; ik ruik het meteen als iemand niet heeft gedoucht of als één van de kinderen in de hondenpoep is gaan staan. Maar vaker vind ik het prettig. Ik kan genieten van heerlijke geuren van eten, een verse bos bloemen op tafel of een bijzonder parfum. Zo heb ik ook een liefde voor lekkere deodorants. Geur is ontzettend persoonlijk, maar door mijn gevoelige neus kan ik vaak redelijk inschatten wat door anderen als prettig wordt ervaren. Ik vind het dan ook onwijs gaaf dat ik alle VOGUE Women deodorants mag testen. En mijn collega Sandra testte ondertussen ook mee en deelt haar favoriet. Lees hier onze review! 

Waar letten we op?

  • Bescherming
  • Geur
  • Witte strepen
  • Verkrijgbaarheid

Bescherming

Het aller belangrijkste wat een deodorant moet doen, is beschermen. De deodorants van VOGUE Women zouden tot wel 24 uur bescherming moeten geven. Maar doen ze dat ook? Yes! Zelfs na een drukke dag met werk, het doen van het huishouden en het maken van een stevige avondwandeling (ik probeer elke dag 10.000 stappen te zetten), voelde ik me fris. Ook prettig: het heerlijke parfum is óók tot 24 uur aanwezig. Dat zit wel goed dus.

Geur

Een deodorant gebruik je als bescherming tegen nare luchtjes. Toch vind ik het niet alleen belangrijk dat een deodorant goed beschermt, maar vooral ook dat hij lekker ruikt. VOGUE Women heeft zeven verschillende geuren, elk met een andere beleving. Ik vertel waar ze naar ruiken en op welk moment ik hem het liefst gebruikt.

Adore

Adore is fris en bloemig, gecombineerd met warme tonen van Amber en vanille. Ik vind hem heerlijk om te dragen naar het terras of tijdens een wandeling door het park. Sandra vond dit vooral een fijne geur voor de lente (nu dus :-).

Enjoy

Enjoy is friszoet met geuren van jasmijn, mandarijn en amber. Mijn favoriet tijdens actieve activiteiten, zoals hardlopen langs het strand of fietsen door het bos. Sandra stopt deze in haar fietstas als ze komende zomer weer een grote fietstocht gaat maken.

Extravagant

Extravagant ruikt fruitig met tonen van limoen, sinaasappel, violet, vanille en amber. De extravagant draag ik graag als we een gezellig tuinfeestje hebben. Waar ik deze heerlijk vind, vindt Sandra dat deze niet zo goed bij haar past.

Dark Rose

Dark rose heeft een geursensatie van roos, hout, amber en vanille. Deze geur vind ik zwoel en sensueel en draag hem dus graag tijdens een date-night en het is de favoriet van Sandra!

Rêve Exotique

Rêve Exotique kenmerkt zich door toetsen van jasmijn, roos, sandelhout en neroli. Dit is mijn favoriet voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld tijdens een zomerse dag op kantoor. Sandra is daar blij mee, haha. Ik krijg altijd complimentjes als we gezellig naast elkaar aan het werk zijn (“wat ruikt het hier toch lekker”).

Charming

Charming heeft de geur van Japanse kersenbloesem, framboos en jasmijn. Deze verleidelijke geur associeer ik heel erg met vakantie en ontspanning. Sandra heeft die associatie met vakantie ook. Heerlijk even wegdromen als ze het opspuit.

Elegance

In Elegance vind je tonen van bloesem, bloedsinaasappel en musk. Ik gebruik hem meestal tijdens feestjes en evenementen. Sandra heeft deze nog niet getest, maar gaat dat vanavond doen vlak voordat ze naar een feestje gaat :-).

Geurbeleving is heel persoonlijk en kan in je leven veranderen. Ook kunnen dingen als het weer, de plek waar je bent en je stemming ervoor zorgen dat je iets heerlijk of juist minder lekker vindt ruiken. Het leuke aan de VOGUE Women deodorants vind ik dat ze stuk voor stuk heel uitgesproken zijn en allemaal anders zijn. Voor elk moment en voor elke plek een geschikte geur dus. Mooi om ook te zien dat Sandra de geuren weer anders beleeft dan ik!

Witte strepen

Je kent het vast wel: je maakt je klaar voor een gezellig avondje uit, stapt nog even onder de douche, spuit deodorant op en trekt je mooiste little black dress aan. Je kijkt nog even in de spiegel om wat lippenstift op te doen en ontdekt dat er allemaal witte strepen op je jurkje zijn gekomen. Dat is de deodorant die van je oksels op je zwarte kleding terecht is gekomen… Het fijne aan de deodorants van VOGUE Women is dat ze géén witte strepen achterlaten en je dus met een gerust hart jouw favoriete zwarte jurkje kunt aantrekken. Ik draag graag zwart, dus ik heb dit vaak kunnen testen. Bij het gebruik van deze deodorants heb ik inderdaad geen last van witte strepen!

Verkrijgbaarheid

Ook heel belangrijk: is deze deodorant goed verkrijgbaar? Yes, dat is hij zeker. De VOGUE Women deodorants shop je onder andere bij Etos, DA, Drogist Plein, Trekpleister, Kruidvat, Bol.com en nog veel meer. Nooit lang zoeken dus! De adviesprijs is 3,99 euro, maar ik zie vaak aanbiedingen. Meestal koop ik dan meteen twee of meer geuren.

Mijn favoriet

Geur is super persoonlijk, maar toch vind ik het leuk om mijn favoriete deodorant met je te delen. Ik gebruik de Rêve Exotique momenteel het vaakst en krijg daar ook veel complimenten over. Mensen zijn vaak verbaasd als ik vertel dat dit geen parfum, maar een deodorant is.

Bekijk ook onze reel!

Praat met ons mee

Ken jij deze deodorants al? Welke is jouw favoriet? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook