fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara test compressie wandelsokken en kijkt of ze het waard zijn

wandelsokken

Heerlijk vind ik het om buiten te zijn. Natuurlijk zie je mij geregeld met een glas wijn op het terras, maar steeds vaker onderneem ik ook andere buitenactiviteiten. Een flinke ronde fietsen met de kinderen, HIIT-workouts in de achtertuin of lange wandelingen over de prachtige heide en lommerrijke paden hier in het Gooi. Vooral het wandelen heb ik helemaal ontdekt sinds we vanuit Amsterdam naar Bussum verhuisden. We zijn hier gezegend met geweldige wandelroutes door de allermooiste landschappen. Door deze wandelingen ben ik veel fitter geworden, maar liep ik ook tegen een aantal wandelproblemen aan. Zo heb ik vaak last van blaren en vocht rond mijn voeten en enkels. Om hier de strijd mee aan te gaan heb ik compressie wandelsokken van Sockwell getest. In dit artikel deel ik mijn ervaring met jullie! 

Echt nodig, die wandelsokken?

“Speciale sokken om te wandelen, dat is toch echt helemaal nergens voor nodig?”, zei mijn man toen ik vertelde dat ik voortaan met compressie wandelsokken wilde gaan lopen. Ergens heeft hij natuurlijk gelijk. Echt nódig heb je het niet. Maar zo is het met wel meer dingen… “Heb jij die hardloopschoenen met superdemping  en dat ultra-luxe sporthorloge écht nodig?” kaatste ik de bal terug. En het antwoord was ‘nee’. Niet nodig, maar het maakt het bewegen wel een stuk aangenamer en leuker. En is iets aangenaam en leuk? Dan doe je het vaker en langer. Punt gemaakt toch? 😉

Verder wandelen dan normaal

De wandelsokken kon ik natuurlijk het best testen tijdens een lange wandeling. Ik stippelde een mooie route uit die aanzienlijk langer was dan mijn normale rondes. Door mijn wandelafstand met 30 procent te vergroten wist ik dat ik de sokken op z’n allerbest kon testen. Tijdens de langere wandelrondes krijg ik bijna altijd last van blaren. Dit lijkt bij mij niet aan de schoenen te liggen (ik krijg het namelijk altijd als ik verder dan tien kilometer wandel). Ik was heel erg benieuwd of dit voorkomen zou kunnen worden door het dragen van wandelsokken.

Geen last van blaren

En ja hoor: zelfs na 13 kilometer wandelen heb ik dankzij de compressie wandelsokken géén last gekregen van blaren. Iets waar ik normaal gesproken na die tien kilometer altijd last van krijg. De reden waarom je er bij het dragen van de Sockwell wandelsokken geen last van hebt, is door de vochtabsorberende materialen, de goede pasvorm met naadloze verbindingen en speciale Y-heel. De sok blijft perfect op z’n plek zitten en blijft lekker droog. Dé ultieme oplossing tegen blaren!

Minder last van vochtophopingen

Daarnaast werken compressiesokken ook goed als je last hebt van vermoeide benen, enkels en voeten door vochtophopingen. Hier krijg ik ook vanaf tien kilometer wandelen last van, vooral wanneer het buiten erg warm is. Het lijkt dan tegenstrijdig om strakke sokken aan te trekken, maar juist de ondersteuning van goede sokken zorgt ervoor dat je mínder last krijgt van vochtophopingen. Zelfs na 13 kilometer heb ik geen last van vermoeide voeten en een zwaar gevoel.

Wat een verschil

Ik vind het echt bijzonder om te zien wat een enorm verschil compressie wandelsokken maken. Natuurlijk begrijp ik de eerste reactie van mijn man (is dit nou echt nodig?), maar als je het probeert wil je nooit meer anders. Vooral bij het wandelen van lange afstanden maken wandelsokken het echt aangenamer. En train je voor de Vierdaagse of een ander wandelevenement? Dan is het naar mijn idee meer noodzaak dan luxe. Van de zomer ga ik ze ook zeker gebruiken op andere momenten waarop je veel wandelkilometers aflegt, zoals tijdens een dagje pretpark.

Samengevat: de wandelsokken van Sockwell kan ik iedereen dus echt aanraden! Ze zijn verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen, in diverse kleuren en uitvoeringen. Kijk vooral wat jou het meest aanspreekt 🙂

Houd jij ook zo van wandelen, maar heb jij ook snel last van blaren, vocht en vermoeide voeten? Zouden deze sokken iets voor jou zijn? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook