fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara bezoekt het nieuwe Dormio Resort Maastricht

Ik ben gek op reizen en vakanties. Je maakt mij super blij met een exotisch oord aan de andere kant van de wereld, maar ook dichterbij huis kan ik echt genieten. En dan doel ik hier niet alleen op Europese buurlanden, maar ook gewoon hier in Nederland. Maastricht bijvoorbeeld. Een prachtige stad met een Bourgondische levensstijl, écht mijn ding.  

Toen ik gevraagd werd om een review over een nieuw resort in Maastricht te schrijven, twijfelde ik dan ook geen moment. Ik pak iedere kans aan om een weekendje heerlijk uit te rusten, veel te eten en lekker te drinken. Ook mijn vriend Ward is gek op Maastricht en ik had mijn review-maatje dan ook heel snel gevonden. Op naar het zuiden!

Dormio Resort Maastricht

Na een flinke rit (Ward en ik wonen in Amsterdam), komen we aan in Maastricht. Je merkt meteen dat het een stuk zuidelijker ligt dan waar wij vandaan vertrokken. De lucht is blauw en het scheelt een paar graden in temperatuur. Een letterlijk ‘warm ontvangst’ dus, zodra we bij het Dormio Resort Maastricht uitstappen.

Bij de receptie worden we vriendelijk ontvangen. Het personeel is trots op hun mooie werkplek en alles ziet er piekfijn uit. Na een prettige incheck lopen we meteen door naar Bistro Dousberg, die grenst aan de receptie. Eerst maar eens een biertje en wat hapjes, het is tenslotte vrijdagmiddag.

1

Na een paar drankjes besluiten we ook meteen fietsen te huren. Je kunt heerlijk eten en drinken in Maastricht, dus we laten de auto maar veilig thuis staan. De mevrouw achter de receptie vertelt dat het centrum van Maastricht op 10 minuten fietsen ligt, helemaal top!

We zijn nu toch wel erg benieuwd geworden naar onze woning. Het Dormio Resort Maastricht heeft verschillende keuzes: van één tot maximaal twintig personen. Dat is niet alleen handig, maar ook leuk. Op het resort kom je veel verschillende unieke woningen tegen, zoals bijvoorbeeld ambachtshuizen, landhuizen, notarishuizen en nog veel meer. De architectuur is volledig in Maastrichtse stijl, ik vind het zo een stuk leuker dan een park waarbij alle huizen hetzelfde zijn.

2

De woning

Wij verblijven in een koopliedenhuis. Dit huis is geschikt voor 6 personen, maar wij zijn natuurlijk maar met z’n tweeën. Meer dan genoeg ruimte dus, haha! Je merkt ook in de woning dat het resort nieuw is, het is vorige zomer opgeleverd. De inrichting is modern en comfortabel. Ook van de keuken word ik meteen helemaal blij: we hebben een grote ijskast, een goede oven, sap machine, toaster en een Nespresso machine! Vooral met de Nespresso machine hebben ze mijn hart gewonnen, dat zie je niet vaak in vakantiewoningen.

keuken 2

keuken 3
keuken 1

De huiskamer is gezellig en heeft openslaande deuren naar een fijn terras. Hier ’s avonds zitten is heerlijk! Zomers stap je zo naar buiten en ’s winters knal je de gezellige kachel aan. Gezien het zonnetje hebben wij de kachel even gelaten voor wat hij was, maar kozen we voor een plekje buiten.

huiskamer 1

huiskamer 2

Ook boven is de woning bovengemiddeld goed. We hebben drie ruime tweepersoons slaapkamers en een heerlijke badkamer met bad. Hier ben ik ’s ochtends meteen heerlijk in gaan liggen, even ontspannen. Ook in de frisse bedden hebben we goed geslapen.

slaapkamer 2
slaapkamer 1
badkamer 1


Maastricht

Hoewel onze woning top was, wilden we ook wel écht lekker Maastricht in. Met onze fietsen stonden we binnen no-time op het Vrijthof, in hartje Maastricht. Na kort rondgelopen te hebben nemen we plaats op een zonovergoten terras. Hier hebben we enorme hoeveelheden wijn en eten naar binnen gegooid en vooral erg zitten genieten.

eten
wijn

De volgende ochtend zijn we (na mijn uitgebreide baddersessie) nogmaals naar het centrum van de stad gegaan. Uitgebreid gewinkeld en allebei goed geslaagd. Maastricht heeft veel winkels met een groot aanbod. Zo vind je er H&M’s, Bijenkorfen en Hema’s, maar ook exclusievere merken en kleine boetieken.

Conclusie

Al met al hebben we een geweldige avond, nacht en dag gehad. Het Dormio Resort Maastricht is ideaal voor zowel stellen, gezinnen als hele families. Het ligt niet middenin het centrum, maar lekker in de natuur. Met tien minuten fietsen zit je in de drukte, dus je kan zelf bepalen waar je zin in hebt. Ook ligt er een golfbaan bij het resort en mag je gratis gebruikmaken van Club Pellikaan waar je kunt sporten, zwemmen en in de sauna zitten.

Wat verder ook fijn is om te weten, is dat je bij het Dormio Resort Maastricht elke dag van de week mag aankomen en vertrekken. Bij de meeste resorts gaat dit per weekend, midweek of week, maar hier dus niet. Zo ben je een stuk flexibeler.

Iets wat ons ook echt aansprak, is dat het resort services op hotelniveau biedt. Dit houdt in dat de bedden lekker opgemaakt zijn bij aankomst, je verschillende soorten ontbijt kunt bestellen én dat je de woning niet hoeft schoon te maken voor vertrek. Zo kan je optimaal genieten van je vakantie.

Ward en Mara

1 reactie

Sharon -

Wat heerlijk! En super zeg met de fiets zo snel in het centrum, ga ik onthouden!

Reageer ook