fb
Damespraatjes Damespraatjes

Restauranthouders financieren ondanks sluiting zaak tóch bevrijdingsacties meisjes in China

red sun Blaricum free a girl

Elke keer wanneer ik door een centrum met gesloten horecazaken rijd, voel ik me verdrietig. Niet omdat ik zo nodig uit eten moet (zou wel weer eens leuk zijn natuurlijk), maar vooral omdat ik het zo erg vind voor de ondernemers en werknemers achter de zaken. Al maanden zijn zij dicht, zodat de rest van Nederland minder snel ziek wordt. Ik kan niet anders dan zeggen: respect voor hoe deze mensen ondanks alles de moed bewaren. Als jullie weer open zijn kom ik een paar hele grote borrels drinken!

Eén van die restaurants die de positiviteit erin houdt, is The Red Sun in Blaricum. Zelf wonen wij in Bussum en The Red Sun is hier in het Gooi écht een begrip. Je eet er de beste sushi van het Gooi in de mooiste zaak van het Gooi. Het is een heerlijke plek van zien en gezien worden, zonder dat ook iemand zich hier maar een beetje ongemakkelijk of onwelkom voelt. We vonden het altijd al een gave tent, maar door het nieuws wat zij gisteren naar buiten brachten kunnen ze bij ons al helemaal niet meer stuk. Ze blijven ondanks de sluiting van de zaak vanwege het coronavirus tóch Free a Girl steunen.

Verkocht als huwelijkspartners

“Al 10 jaar sponsort @theredsun_blaricum Free a Girl en is eigenaar @wimmyhu onze zeer geliefde ambassadeur. 💕 Covid heeft een verwoestend effect op de economie over de hele wereld. Met als resultaat dat steeds meer kinderen in een situatie van seksuele uitbuiting komen. Een paar weken terug deelden we met jullie de schrijnende werkelijkheid van kinderen die vanuit Laos aan Chinese mannen worden verkocht als huwelijkspartners. Met als doel deze jonge meisjes te misbruiken en uit te buiten binnen het zogenaamde huwelijk. THE RED SUN heeft besloten het hele project te adopteren. Dankjewel Wimmy en Pieter. We weten hoe zwaar jullie het hebben als horeca-ondernemers. We vinden het daarom extra bijzonder dat jullie ook in deze tijd het lichtpuntje willen zijn”, schrijft Free a Girl op haar Instagram.

Gearrangeerd huwelijk

De wil om – ondanks de ellende waar ze zelf inzitten- te helpen, komt voort uit de jeugd van eigenaresse en oprichtster van The Red Sun Wimmy. “Wimmy is in Nederland geboren en getogen, maar werd als puber (ruim 30 jaar geleden) voorgesteld om te trouwen in een gearrangeerd huwelijk, waar haar vader destijds mee instemde. Het is voornamelijk de armoede, de cultuur, de onwetendheid en in haar vaders geval ook de onmacht, die hem daartoe heeft geleid. Gelukkig had Wimmy een stem en een keuze, welke puur kwam doordat haar wieg in Nederland stond.. Dat ene verschil is life changing geweest voor Wimmy. Daarom oa zet zij zich in als ambassadeur voor @freeagirl! Omdat alle kinderen, ook meisjes het recht hebben op een eerlijke kans op een beter leven. De cultuur is daarin tegen ook, dat haar vader voor zijn overlijden heeft meegegeven, dat ze haar verdere leven zo leidt, dat ze altijd bijdraagt aan verlichting voor een ander, als het in je bereik is.. 💫⭐️✨ Ook in deze bizar zware horeca tijden, geven wij daar gehoor aan! Met veel liefde en respect geven we een ‘life changing’ lichtpuntje voor vele meisjes”, lezen we.

Diep, diep, diep respect voor Wimmy, Pieter en The Red Sun! Een heel mooi puntje van licht in deze donkere tijd.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook