fb
Damespraatjes Damespraatjes

Renate wordt gestalkt door haar ex-minnaar Don

Wat zo leuk en luchtig begon, veranderde voor Renate (38) in een nachtmerrie waaraan geen einde lijkt te komen. Spijt als haren op haar hoofd heeft ze van haar affaire met een man. “Als ik had geweten in wat voor een horrorfilm ik terecht zou komen, was ik er nooit maar dan ook nooit aan begonnen.” Al vier maanden lang wordt ze gestalkt door de man waarmee ze in het begin zo’n plezier had.

“Mijn relatie belandde in een dip. Mijn man Richard had problemen op zijn werk. Er werd gereorganiseerd, talloze banen verdwenen, het middenkader werd weggesneden en Richard vreesde voor zijn functie. Hij was niet te genieten als hij thuiskwam. ‘Ik ben 52, wie zit er nu nog op mij te wachten?’ schreeuwde hij vaak tegen mij. Richard wist het zeker: hij kwam op straat te staan.”

Hij kreeg gelijk. “Mijn man kwam zonder werk te zitten. Een flinke zak geld mee, dat wel en dat verzachtte de pijn enigszins. Zijn ego was gekrenkt. Hij voelde zich een nul, een nobody. Wekelijks solliciteerde hij, maar kreeg steeds nul op het rekest. Het werd er thuis niet gezelliger op.”

Vrijen in hotelkamer

Dagelijks vertrekt Richard naar de volkstuin die ze samen onderhouden. “Er staat daar een huisje waarin hij tot rust kon komen. Ik was allang blij want de sfeer was thuis te snijden.” In de kroeg waar Renate met een vriendin een drankje doet, ontmoet ze Don. Een charmante man. Stiekem frommelt ze haar telefoonnummer in zijn zak. De volgende dag belt Don haar. “Hij moest me zien. Tegen Richard zei ik dat ik moest werken. De waarheid was dat ik met Don had afgesproken.” De klik is enorm en Renate praat uren met hem. Als hij voorstelt naar een hotelkamer te gaan, aarzelt ze. Even.

Stomende seks

“De seks was stomend. Ik genoot ervan en was er zo aan toe. Richard raakte me al tijden niet meer aan.” Don en Renate ontmoeten elkaar regelmatig. Altijd vrijen ze de sterren de van de hemel. Tot Renate wroeging krijgt. Ze wil de relatie beeindigen. “Dat had ik gedacht. Don was tot over zijn oren verliefd op me en liet me niet gaan. Hij appte me wanhopige berichtjes, stuurde ellenlange mails, belde me vier keer in het uur op. In het begin reageerde ik nog en vroeg hem mij met rust te laten. Toen ik niet meer reageerde, werd hij nog feller. Hij moest en zou me hebben. Doodsbang was ik voor hem. Zijn auto stond bijna dagelijks tegenover ons huis geparkeerd. Soms zat hij er in, soms niet. Waar hij dan was, wist ik niet.”

Uitgeput

Richard heeft niets in de gaten. Renate is een zenuwinzinking nabij. “Ik ben radeloos. Wat moet ik doen? Politie inschakelen? Dat kan, maar dan moet ik Richard het hele verhaal opbiechten. Ik ben bang voor zijn reactie. Bang dat hij mij de deur wijst. Met Don valt niet te praten. Hij heeft het op mij gemunt en dreigt mijn vriendinnen te vertellen over onze verhouding. Ik word misselijk als ik denk wat daarvan de gevolgen kunnen zijn. Ik doe ’s nachts geen oog dicht, ik ben uitgeput. Als ik had geweten wat me boven hoofd zou hangen als ik op de avances van Don zou ingaan, had ik het nooit gedaan. Never ever.”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook