fb

Relatie-Inflatie


Ben je heel gelukkig in je relatie – behalve op de momenten dat je ruzie hebt over het uitruimen van de vaatwasser?  Zijn jullie bereid om er in goede en slechte tijden voor elkaar te zijn, als het maar niet te veel moeite kost? En lig je weleens wakker omdat je relatie vroeger veel leuker en spannender leek? Damespraatjes mag een aantal exemplaren van dit boek weggeven. Kijk onderaan dit artikel of je een van de winnaars bent.

Als je tot het menselijk ras behoort, dan is het antwoord waarschijnlijk ‘ja’ op alle bovenstaande vragen. Relaties zijn ingewikkeld en er bestaat helaas geen handleiding voor…tot vandaag!

Paula Szuchman en Jenny Anderson presenteren een radicaal nieuw idee: elke relatie is een kleine economie, een tweemanszaak met een beperkt aantal middelen die effectief moeten worden benut. Met veel humor, herkenbare en waargebeurde verhalen passen Szuchman en Anderson economische theorieën toe op de meest voorkomende conflicten uit ons huiselijk leven, zoals:

De wet van vraag en aanbod – of hoe geef ik mijn seksleven een boost?
Kosten-batenanalyse – moet ik eerlijk zijn over mijn schoonmoeder of altijd blijven lachen?
Comparatief voordeel – waarom je de huishoudelijke taken niet 50/50 moet verdelen

Paula Szuchman werkt als redacteur voor The Wall Street Journal en volgde daarvoor als verslaggever de reisindustrie en lifestyletrends. Ze woont met haar man, dochter en hond in Brooklyn, NY.

Jenny Anderson werkt voor The New York Times en bracht jarenlang verslag uit over Wall Street. Op dit moment schrijft ze over onderwijs. Ze woont met haar man en twee dochters in Manhattan, NY.

De internationale pers over Relatie-Inflatie:

‘Zie je huwelijk niet als een liefde relatie die langzaam wordt bedolven onder lagen van verantwoordelijkheden, maar als een opstartend bedrijf dat elke dag professioneler wordt. Dan ziet een relatie er ineens heel anders uit. Veel rooskleuriger. En sexyer. Probeer het eens.’
– The Sunday Times

– ‘Dit boek – dat ervan uitgaat dat mensen niet rationeel, maar irrationeel zijn – verandert ons beeld van relaties. Een uitdagende must-read voor iedereen die zijn liefdesleven inzichtelijker en beter wil krijgen.’
– John Gottman, auteur van De zeven pijlers van een goede relatie

– ‘Een briljant en vernieuwend boek. En ben je rationele consument, dan moet je dit boek zeker aanschaffen: een paar euro investeren om een betere relatie te krijgen? Dat is past slim bezig zijn.’
– A.J. Jacobs, auteur van The year of living biblically

Titel: Relatie-inflatie
Auteurs: Paula Szuchman en Jenny Anderson
Omvang: 336 pag.
Uitvoering: Paperback met flappen, 15,5 x 23,5 cm, Fsc-papier
Prijs: € 19,95
isbn: 978 94 005 0017 4

Win dit boek op Damespraatjes
De winnaars zijn:
Debby Heilker
John van Doornik
Fabiane Kwakkelaar
E.S. de Ridder
Lolkje Ouderkerken

De winnaars krijgen het boek via de uitgever thuisgestuurd.

Reageer ook