fb
Damespraatjes Damespraatjes

Reizen zonder kaartje, de Boekenweek en winnen!

Als ik net een minuut of 10 vol spanning over Edward en de mooie kont van Ruth Walta lees, komt de conducteur de coupé binnen. ‘Vervoersbewijs alstublieft!’ roept hij door de trein. Ik ben onderweg van Amsterdam naar Hilversum, waar ik lekker bij mijn ouders ga eten. Een ritje van zo’n 20 minuten waarin ik het heerlijk vind om even tot rust te komen. Het lezen van een boek, een dutje met mijn hoofd tegen het raam of een potje Solitaire op mijn telefoon. Een moment van rust waarbij ik verplicht ben me te ontspannen. Niet verkeerd. 

Als de conducteur bij mijn bankje aankomt reik ik hem mijn boek aan. ‘Dank u wel mevrouw. Op welke bladzijde bent u nu?’ vraagt hij geïnteresseerd. ‘Oh, nog niet zo ver! Ik ben nu bij bladzijde 12, dus ik heb nog wel even te gaan.’ vertel ik hem. Het is 16 maart 2014 en ik mag, net als de rest van Nederland, gratis reizen op vertoon van mijn Boekenweekgeschenk. In de halfvolle trein ben ik zeker niet de enige die ‘Een mooie jonge vrouw’ van Tommy Wieringa voor één keer gebruikt als vervoersbewijs. ‘Wat grappig, de mevrouw naast u is bij bladzijde 13’ zegt de conducteur.

‘En, wat vind jij van het boek?’ vraagt de vrouw naast me. Al snel raken we in gesprek over hele andere onderwerpen dan het boek. Waar we vandaan komen, waar we naartoe onderweg zijn, wat we daar gaan doen, wat we de volgende dag moeten doen, of we veel lezen en over mijn werk bij Damespraatjes. Binnen een kwartier bouwen we zo’n leuke band op, dat we kaartjes hebben uitgewisseld en tot op de dag van vandaag nog af en toe contact hebben. En dat alles dankzij een boek en een attente conducteur. Heel leuk!

Hebben jullie ook al eens gereisd op vertoon van je Boekenweekgeschenk? En wat maakte je toen mee? Kon je lang doorlezen of raakte je ook al snel in gesprek?

Dit jaar kan je op zondag 15 maart op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis reizen.

We zijn super blij met alle leuke reacties die we hebben gekregen op de winactie van de NS. Je kunt nu niet meer meedoen. De NS zal contact opnemen met de winnaars.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

23 reacties

sandra -

We zijn super blij met alle leuke reacties die we krijgen op de winactie van de NS. Let op! Om mee te doen moet het linkje gevolgd worden onderaan het artikel hierboven. Veel succes!

will -

Ik heb meegedaan!!
En nu maar……..duimen!!

Dikkiedik -

Met mijn moeder naar haar jongste zoon en mijn jongste broer naar Sassenheim om hem eens met een onverwacht bezoekje te verrassen!

Andrea Ostermann -

gezellig dagje Rotterdam met mijn lieve ouders zou geweldig zijn…<3

Gé Geurtsen -

Een dagje Groningen zou ik dan doen!

Robin van Deelen -

Kan ik goed gebruiken voor een dagje uit in de vakantie aangezien ik geen auto heb!

Anita H. -

Ik ben een fervent saunaganger, evenals enkele vriendinnen van mij. Vanuit praktisch oogpunt (ik heb niet eens een rijbewijs) bezoek ik vrijwel alleen de sauna in mijn woonplaats. Niets mis mee, maar tamelijk basic. Mocht ik deze kaartjes winnen, dan ga ik een superdeluxe sauna uitzoeken om naartoe te gaan.

Nel -

Mijn plan zou zijn om vanaf de randstad met de trein naar Groningen te gaan en daar het museum te bezoeken. Staat al heel lang op mijn verlanglijstje.

Moon Bruijgom -

Reizen is mijn passie! Sinds ik ben afgestudeerd vind ik het heerlijk om eindelijk eens wat van de wereld te bezichtigen, ik ben laatst in Milaan geweest en New York en dit was geweldig! Tijdens mijn reizen besefte ik dat ik eigenlijk nog maar heel weinig van ons EIGEN land heb gezien! Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Den Haag op de markt geweest, heb de haven van Rotterdam nog niet gezien en zelfs de Dam in Amsterdam is voor mij nog geheel onbekend! Dit zou een geweldig leuke weg zijn om eens in eigen land lekker te kunnen gaan reizen en al deze MUST-sees te kunnen gaan bezichtigen, ik maak dus onwijs graag een kans!

Lies -

Ik ga heel graag met mijn moeder lekker shoppen in Utrecht! Eerst een paar kledingwinkels en we sluiten altijd af bij een grote boekwinkel om ons daar eens flink te misdragen en met mooie tassen vol boeken thuis te komen!

Esther -

Met een aantal amateur fotografen tijdens de treinreis alles op een unieke manier proberen vast te leggen.

Sandra -

De stukjes die ik met de trein ga lenen zich niet echt om te lezen, sterker nog……… ik mag blij zijn als ik kan zitten 😉 heeeeeeeeel jammer want ik ben echt een boekenverslinder grrrrrrrrrrr hihi

Roos -

Ik zou dolgraag met mijn vriend een weekend weg willen. We hebben een stresstijd achter de rug, even weer opladen. En daarbij zit er dit jaar geen zomervakantie voor ons erin.

Linda vermaire -

Mijn man en ik hebben vorig jaar gereisd op zo’n kaartje van de drogist niet gekeken naar de voorwaarden en bij aankomst in Rotterdam toch maar afgevraagd waarom de tram die erbij zat het kaartje niet pakte, bleek dat de kaartjes nog niet geldig waren en dat we zwart rijders waren.. Omg daar ging ons uitstapje.. Dus ik zou graag nu wel met een geldg bewijs teruggaan met mijn man naar Rotterdam, de stad van onze eerste date… Snuffelen op de markthal en samen heerlijk dineren bij hotel new york en onze eerste zoen daar nog eens overdoen !

carola -

Me vriendin trakteren op een heerlijke dagje uit met de trein om samen eens lekker ff ontspannen met een boek in de trein.Shoppen en ergens wat lekkers eten. Ze kan op het moment hard gebruiken dat ze weer beter in haar vel zit.

wendy -

Ik ga mijn zoontje voor het eerst meenemen met de trein!! Gaat hij super vinden!

Ansuya Lalay -

Geweldig, ik zou lekker samen met mijn lief naar Rotterdam gaan, naar het fotomuseum. Lekker rondslenteren daar en later op de dag een lekkere vegetarische hamburger bij de Burgertrut gaan eten. En dan lekker moe en voldaan terug naar huis. Heerlijk

Nathalie Hellmig -

Whaaaaaaaaaaaaaaaa!! Dit is echt GEWELDIG, whoehoeeeeee…. Ik wil dolgraag een dagje A’dam beleven.. gezellig met m’n mannetje.. die is nog nooit op de wallen geweest.. zal ‘m weleens laten zien wat de wallen nu precies zijn 😛 dus die 2 dagkaarten en dat geweldige boekenpakket zou echt een te gek cadeau zijn! Kijk nu al uit naar een heerlijk en gezellig dagje A’dam en de wallen 😉 (weet zeker dat m’n mannetje nooit meer zo’n grote mond over de wallen heeft als hij er eenmaal is geweest hihih) Hopelijk mag ik ‘m verrassen! FINGERS CROSSED! Liefs Nathalie

nel -

Ik zou heel graag samen met mijn man de studenten woning van mijn aanstaande schoondochter willen bezoeken in Groningen. Dan hoeven we geen lange autorit te maken maar dan begint de reis al gezellig ontspannend in Sliedrecht waar we kunnen gaan opstappen.

Chantal -

Mocht ik winnen dan zou ik dolgraag met mijn Omaatje naar Groningen gaan omdat mijn Oma haar zus daar woont en ze allebei al dik in de 90 zijn en ze zelf niet weet hoe het werkt in het OV en auto rijden kan ze ook niet meer! Haar zus nog eens zien is echt een grote wens van haar en dat zou ik graag op deze manier voor haar waar willen maken:)

Marina -

Mijn lieve vriendin verrassen met een bezoekje in haarlem, ze heeft een moeilijke tijd en ik woon aan de andere kant van het land. het lijkt me leuk om haar te verrassen zodat ik er toch ook fysiek voor haar kan zijn!

elisabeth -

mijn kleindochter verrassen met een uitstapje naar Nemo in Amsterdam, dat zou een te gek verjaardagskado voor haar zijn

Reageer ook