fb
Damespraatjes Damespraatjes

Reizen naar Cambodja? Houd hier rekening mee!

Als je op reis gaat, zijn er veel dingen waar je aan moet denken. Voor elk land is dat anders en is het raadzaam om je op tijd te verdiepen in zaken als het aanvragen van een visum en de nodige vaccinaties. Ga jij binnenkort naar Cambodja op vakantie? Dan zijn dit de dingen waar je rekening mee dient te houden!

Vaccinaties en Malaria

Reis je naar Cambodja? Dan is het ten zeerste aan te raden je te laten vaccineren tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Ben je niet gevaccineerd tegen mazelen en heb je het nog nooit gehad? Dan is ook een BMR (bof, mazelen en rode hond) vaccinatie aanbevolen. Blijf je langer dan drie maanden in Cambodja? Dan worden ook vaccinaties tegen buiktyfus, hepatitis B, rabiës (hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose aangeraden. In sommige gevallen zijn deze vaccinaties ook belangrijk bij een korter verblijf, overleg hiervoor met je huisarts. Ben je in een land met gele koorts geweest? Dan is een inenting hiertegen verplicht. Win bij twijfel altijd advies van je huisarts of de GGD in.

Voor bepaalde delen in Cambodja is het aanbevolen om een noodbehandeling tegen malaria mee te nemen.

Schermafbeelding 2020-05-11 om 11.09.33

Visum voor Cambodja

Bij een reis van zowel korter als langer dan een maand naar Cambodja, moet je in het bezit zijn van een geldig visum. Het visum Cambodja is een reistoestemming van het Cambodjaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en is verplicht voor kinderen en volwassenen.

Bij een bezoek van 30 dagen of meer, moet je voor het aanvragen van een visum een afspraak maken bij de ambassade in Brussel. Helaas hebben ze geen consulaat of ambassade in Nederland, dus voor een visum van een wat langer verblijf in Cambodja is dit zeker iets om rekening mee te houden.

Bij een bezoek van minder dan 30 dagen kan je het visum Cambodja online aanvragen. Deze aanvraag is eenvoudig. Je vult eerst het aanvraagformulier in, vervolgens doe je de betaling van € 59,95 (ook voor kinderen. Tot slot upload je een pasfoto en een een scan van het paspoort.

Let er bij het het visum voor Cambodja aanvragen op dat je paspoort in ieder geval nog 6 maanden geldig is vanaf het moment dat je in Cambodja aankomt. Print het visum twee keer uit. Je levert er namelijk één in bij het inreizen en de tweede lever je in bij het uitreizen.

Het online aanvragen van het visum voor Cambodja kan je 24 uur per dag, 7 dagen per week doen. Let erop dat je het ruim voor vertrek aanvraagt. Heb je met spoed een visum nodig? Dan kan je een spoedaanvraag indienen. In dat geval heb je het visum binnen 24 uur binnen. Hiervoor geldt wel een meerprijs van € 17,50.

Met het Cambodja visum mag je eenmaal het land inreizen. Mocht je door (onvoorziene)omstandigheden tussendoor het land moeten verlaten en je wil later opnieuw Cambodja in, dan heb je een nieuw visum nodig. Dit zijn allemaal visumvoorwaarden voor Cambodja waar je rekening mee moet houden!

Contant geld

Neem altijd voldoende contant geld mee wanneer je naar Cambodja reist. Niet overal hebben ze pinautomaten of de mogelijkheid om met creditcard te betalen.

Voorpret

Tot slot: geniet! Niet alleen de reis zal bijzonder worden, ook de voorpret is leuk. Het boeken van je vlucht, het kiezen van hotels, het regelen van het visum en het krijgen van de vaccinaties: allemaal hoort het erbij en het draagt bij aan de onvergetelijke ervaring. Wij wensen je in ieder geval alvast heel veel reisplezier toe!

Praat mee

Reis jij binnenkort naar Cambodja? Dan hopen we dat je veel aan deze tips hebt. Praat mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Reageer ook