fb
Damespraatjes Damespraatjes

Reistip voor foodies: Corsica!

Als ik een vakantie boek zijn er drie vragen die ik mezelf altijd stel: hoe is het weer, wat kan ik daar doen en hoe is het eten? Met name de laatste vraag is voor een foodie zoals ik extreem belangrijk. Want waarom zou je ergens heengaan waar je niet lekker kunt eten? Ik zou geen redenen kunnen bedenken. Ben jij net als ik een écht foodlover, dan moet je zeker even verder lezen. We hebben namelijk een super leuke reistip voor je: Corsica

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee dat bij Frankrijk hoort. Deze link merk je sterk doordat de Franse cuisine levendig wordt vertegenwoordigd op Corsica . Maar, niet alleen de Franse keuken is van invloed op de Corsicaanse… Doordat het eiland ook dichtbij Italie ligt, vind je ook veel Italiaanse invloeden in de Corsicaanse keuken. Ook de taal die op Corsica wordt gesproken (Corsicaans) is een variant op het Italiaans dat sterk beïnvloed is door het Frans. Niet alleen een ideale bestemming voor foodies dus, maar ook voor mensen die niet tussen een vakantie in Frankrijk of Italië kunnen kiezen.

Corsicaanse specialiteiten

Typisch Corsicaanse producten zijn geiten- en schapenkazen, kastanje’s, charcuterie en olijfolie. Maar ook als wijnliefhebber zit je goed op het eiland, Corsica heeft wijnregio’s, allemaal met een eigen AOC keurmerk: Porto Vecchio, Figari, Sartène, Ajaccio, Calvi, Patrimonio en Cap Corse. Probeer ze tijdens je verblijf allemaal en neem jouw favoriete flessen mee naar huis.

Meer een bierliefhebber? Ook dan zit je goed op Corsica! Je vindt er namelijk het unieke Pietra kastanje bier. Heel bijzonder en ook zeker de moeite waard!

Een verblijf kiezen 

Loopt het water jou ook al in de mond? Dan wordt het tijd om een heerlijke culinaire vakantie naar Corsica te boeken. Neem zeker eens een kijkje op de website van Corsica Reizen. Hier vind je heel veel fijne bestemmingen op het eiland.

Kijk bijvoorbeeld eens hiernaar!

Hôtel A Piattatella, Monticello

1

Hôtel Le Goéland, Porto Vecchio

2

Hôtel Moby Dick, Porto Vecchio

3

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook