fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Roze Risotto

Vorige week kregen we een leuk kookboek binnen: Wat eten we vandaag? van Susan Arentz. Een kookboek dat ideaal is voor ouders die weinig tijd hebben om uitgebreide menu’s te bedenken, maar zichzelf en de kinderen wél lekkere maaltijden voor te schotelen. Oftewel: het klinkt als iets wat onze lezeressen leuk en handig zouden vinden. En daarom testte ik een recept: Roze risotto.

Ingrediënten (vier personen)

1 el olijfolie
1 klontje boter
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
250 g risottorijst
150 ml witte wijn (of vervang de wijn door 100 ml bouillon)
700 ml groentebouillon
500 g voorgekookte bietjes, in blokjes gesneden
75-100 g geraspte Parmezaanse kaas
4 el zure room
handje fijngehakte dille

Roze risotto 2

Bereiden

1. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 a 5 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en roer even. Schenk de wijn erbij (of bouillon als je geen wijn wilt gebruiken) en roer totdat deze door de rijst is opgenomen.

2. Voeg nu ongeveer een derde van de bouillon toe en roer deze erdoor tot het vocht volledig is opgenomen. Voeg nu scheutje voor scheutje de bouillon toe en wacht steeds met het volgende scheutje tot de vorige toevoeging is opgenomen. Proef, als je bijna alle bouillon hebt gebruikt, of er nog meer nodig is. De rijst moet beetgaar zijn.

3. Pureer een kwart van de bietjes met de staafmixer en voeg deze aan de risotto toe. Meng tot je een prachtige roze kleur krijgt. De rest van de bietjes voeg je in stukjes aan de risotto toe. Roer de Parmezaan en het grootste gedeelte van de dille door de risotto, zodat de kaas kan smelten en je risotto lekker smeuïg wordt.

4. Schep op elk bord risotto een lekkere lepel zure room er garneer met de rest van de dille.

Wat eten we vandaag

Wat eten we vandaag?

Wij hebben ontzettend genoten van de risotto en willen graag de rest van het boek ook uitproberen. Lijkt jou dat nou ook leuk? Bestel van het boek. Hij kost € 25,00 en is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

Koop bij bol.com

Reageer ook