fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Romige pasta met een groene avocadosaus, geitenkaas en sperziebonen

I love avocado’s! Ik vind ze zo lekker dat ik er bijna elke dag een eet. De ene keer besmeer ik er een stuk toast mee en top ‘m af met een gepocheerd ei, de andere keer hak ik hem door mijn salade en weer een andere keer maak ik er een lekkere saus van. Ook mijn man en kinderen eten graag avocado en bij ons gaan er dus zeker zeven stuks per week doorheen. Mag ik mijzelf een ware avocado-kenner noemen? Nou, helaas niet… Zelfs na het eten van honderden avocado’s gebeurt het mij nog steeds dat ik met slechte ‘jongens’ thuiskom. Bruine plekken, beurse plekken of zelfs helemaal rot van binnen: het gebeurt mij helaas vaak. Maar wist je dat er een manier is om altijd dé perfecte op jouw bord te krijgen? Ik vertel je graag over  Your Avojoy en ik deel een heerlijk avocado recept. 

Your Avojoy

Ben jij net als ik dol op avocado, eet je het regelmatig en baal je soms van slechte avocado’s? Dan raad ik je aan om even verder te lezen! Ik bestel mijn avocado’s sinds kort namelijk bij Your Avojoy. Bij Your Avojoy verkopen ze de beste kwaliteit avocado’s, welke met de hand worden geselecteerd. Bij het bestellen kan je kiezen hoe rijp je jouw avocado’s graag zou willen ontvangen. Zelf kies ik graag voor een mix van avocado’s die ik meteen en de komende drie dagen kan eten en avocado’s die ik nog even kan bewaren. Zo heb ik meer dan een week elke dag de perfecte romige avocado.

Je kan de avocado’s per keer bestellen, maar er zijn ook hele handige abonnementen. Op basis van jouw wensen ontvang je dan elke week of om de week een doos met het groene goud. Er zijn drie verschillende dozen:

 • Avocado Starter (6 stuks)
 • Avocado Master (9 stuks)
 • Avocado Family (12 stuks)

Dit lijkt misschien veel avocado, maar doordat je de rijping zelf kunt kiezen kan je een deel flink lang bewaren. Zo zit je nooit meer zonder avocado’s én zijn ze altijd van de beste kwaliteit.

Waarom ik fan ben

Ik ben fan van Your Avojoy omdat ik het heel erg fijn vind dat ik altijd goede avocado’s heb liggen. Tegenwoordig doe ik bijna nooit meer boodschappen in de supermarkt en laat ik alles thuisbezorgen. Bij mijn ‘gewone’ boodschappen zaten vaak avocado’s die zo de prullenbak inkonden. Zo ongelofelijk zonde van het geld en natuurlijk het milieu! Sinds ik een avocado abonnement heb en mijn avocado’s door Your Avojoy laat bezorgen, heb ik er helemaal nooit meer een hoeven weggooien. Beter voor mijzelf, mijn portemonnee en de planeet dus 🙂

Recept

Ik had jullie natuurlijk ook nog een recept beloofd. Bij deze! Ik hoop dat jullie net zo zullen genieten van deze romige pasta met een groene avocadosaus, geitenkaas en sperziebonen als ik.

Ingrediënten (2 personen)

 • 150 gram (volkoren) pasta*
 • 1 rijpe avocado van Your Avojoy
 • 1 teen knoflook
 • Sap van 0,5 citroen
 • 20 gram pijnboompitten
 • 1 handje verse basilicum
 • 2 handjes rucola
 • 200 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
 • 2 plakjes zachte geitenkaas
 • Peper en zout

Bereiden

1. Kook de pasta in zout water zo lang als staat aangegeven op de verpakking. Kook de laatste 8 minuten ook de sperziebonen mee.

2. Rooster ondertussen de pijnboompitten en zet ze even opzij.

3. Doe de avocado van Your Avojoy, de knoflook, het sap van de citroen, de basilicum en wat versgemalen peper in de keukenmachine of blender. Mix tot een gladde massa.

4. Giet de pasta en de sperziebonen af. Roer hier de romige avocadosaus doorheen.

5. Schep de pasta in twee diepe pastaborden. Strooi hier de pijnboompitten overheen. Brokkel ook de geitenkaas en verdeel deze over de twee borden. Garneer met een handje rucola.

* Ik kies bij dit soort heerlijke sauzen altijd graag voor een holle pasta, zoals penne, rigatoni of conchiglie . Zo kan de saus zich optimaal aan de pasta hechten en dat komt de smaak alleen maar ten goede 🙂 

Enjoy!

Praat mee

Wat vind jij het lekkerste recept met avocado? En zou jij ook de avocado’s van Your Avojoy proberen? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook