fb
Damespraatjes Damespraatjes

Heerlijk Quinoa recept uit ‘Vega Mama’ van Pauline Schonewille

Ook al spraken we het jaren lang verkeerd uit, we zijn er dol op: Quinoa! Dit recept komt uit het boek VegaMama, een super leuk kookboek met vegetarische recepten. Het boek is geschreven door Pauline Schonewille, die nadat ze erachter kwam dat haar nieuwe vriend en zijn kind vegetariërs waren, ‘noodgedwongen’ een nieuwe culinaire-weg in moest slaan. Omdat elke dag tofu veel te saai is en stamppot zonder worst toch echt minder lekker klinkt, ging ze op zoek naar nieuwe, vegetarische, lekkere en snelle recepten. De toppers van Pauline vind je in het kookboek! Omdat wij dol zijn op vegetarisch eten wilden we dit boek graag hebben en er iets uit proberen. Vandaag op het menu: Quinoa met verse spinazie.

Quinoa 1

Ingrediënten 

250 gram Quinoa
500 gram verse spinazie
2 uien, in ringen
1 groene paprika, in kleine blokjes
1 knoflookteentje, gesnipperd
240 gram zwarte olijvenplakjes (potje)
125 gram feta, in blokjes
olijfolie
zout en peper
paprikapoeder
verse peterselie, fijngesneden

Quinoa 2

Bereiden

1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat goed uitlekken.

2. Fruit de uienringen in olijfolie, bestrooid met wat paprikapoeder en zout, tot ze goudgeel zijn. Neem ze uit de pan en houdt apart.

3. Roerbak de verse spinazie met de gesnipperde knoflook en breng het op smaak met peper en zout. Stop wanneer je ziet dat de spinazie gaat slinken en laat de spinazie uitlekken.

4. Roerbak de paprikablokjes tot ze wat zachter zijn geworden en laat ondertussen de plakjes zwarte olijven uitelekken. Houd wat achter voor de garnering.

5. Schep de quinoa in een mooie grote kom en breng op smaak met zout en peper. Schep er vervolgens voorzichtig de uitgelekte spinazie en de zwarte olijvenplakjes door.

6. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een bolle lepel. Leg de uienringen mooi op de quinoa en verdeel paprikablokjes en de fetablokjes erover.

7. Bestrooi met lekker veel peterselie.

Koop bij bol.com

Veag-Mama-Pauline-Schonewille-dp

WINNEN!

We mogen 2 mensen blij maken met het boek Vega Mama van Pauline Schonewille. De winnaars zijn:

  • Sylvia Nieuwenbroek
  • Coralien de Haan

Van harte gefeliciteerd. Het boek wordt door de uitgever naar jullie toegestuurd.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Reageer ook