Als je ooit een uitgebreid feestmaal hebt bereid, weet je waarschijnlijk als geen ander dat dit soort avonden heel wat van je vragen. Eten voorbereiden, gasten ontvangen, drinken inschenken, eten afmaken, tafeldekken, eten opdienen… en ga zo nog maar even door! Je kan jezelf een hoop moeite besparen door die middag (of zelfs al de dag ervoor) het voor- en nagerecht te maken. Een lekkere, feestelijke aanrader is deze wortelsoep met verse soepstengels. Is bij ons elke keer weer een succes!
Ingrediënten (10 personen)
1 pot Maggi basis voor soep Kip
1 kilo winterpenen (schoongemaakt en in kleine stukjes)
2 uien (in blokjes)
2 tenen knoflook (geperst)
4 takjes koriander (fijngehakt)
1 blokje gember van ongeveer 1 x 1 cm (fijngehakt, zonder schil)
1 flesje kook room
1,5 liter water
5 vellen bladerdeeg
1 ei (geklopt)
5 eetlepels sesamzaadjes
1 eetlepel kerriepoeder
zout
Bereiden
- Leg de bladerdeegvellen uit op het aanrecht om te ontdooien
- Bak de uien en knoflook in een grote soeppan
- Doe hier de uien, wortels, Maggi basis voor soep Kip en het water bij
- Laat dit 20 minuten koken tot de wortels zacht zijn. Voeg nu de gember toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Pureer de soep en laat op een heel laag vuur rustig doorpruttelen.
- Snijd de bladerdeeg vellen in repen van 2 cm breed, over de hele lengte van het vel
- Bestrijk het bladerdeeg met ei, strooi hier zout, kerriepoeder en de sesamzaadjes overheen.
- Zet de soepstengels 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Serveer de soep met de stengels, de koriander en een scheut room. Eet smakelijk!
Dit recept van Mara is ook op de website van Maggi geplaatst. Bekijk ‘m hier.
Ben jij ook zo dol op soepjes, bekijk dan ook de maaltijdsoep van Mara.