fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recensie: Taal was echt heel saai – Jacob en Haver

Ken je Jacob en Haver nog? Als ik zeg ‘Make What The Cat Wise‘ weet ik bijna zeker dat je ze wel kunt herinneren. Goed, wie dacht dat Make That The Cat Wise hun hoogtepunt was, heeft het helemaal mis. J&H zijn zo geniaal met taal dat ze met een tweede boek komen: Taal was echt heel saai.

9200000022117766

Nou ben ik het met die titel flink oneens. Taal is niet saai. Wat wel zo is, is dat we nou niet bepaald met liefde met onze taal omgaan… Altijd dezelfde woorden gebruiken, je eigen taal zo slecht beheersen dat elke vorm van creatief taalgebruik een toevalstreffer is of zó weinig interesse in taal hebben dat je het vertikt om een ’t’ achter ‘hij word’ te krabbelen. Allemaal niet echt goed voor de toekomst van ‘ons’ Nederlands.

That’s where Jacob and Haver kick in! In Taal was echt heel saai maken ze de saaiste spreekwoorden leuk, de muffigste woorden fris en de meest vergeten uitdrukkingen memorabel. Jongens: goed gedaan! Dit boek is, als je het mij vraagt, leuk voor mensen die al wel een stiekeme affaire met taal hebben. Die mensen die overdag hun saaie zakelijke mailtjes beantwoorden, maar zich ’s avonds helemaal uitleven op hun eigen blog en/of social media account. Daar zijn er best veel van, kan ik je vertellen. Ook leuk voor mensen die al een super creatieve dagbesteding hebben, maar nóg creatiever willen worden.

Als mijn warme woorden over dit leuke boekje je nog niet naar bol.com hebben doen surfen, laat ik het maar aan de meesters zelf over. Hier een aantal nieuwe spreekwoorden door Jacob en Haver uit Taal was echt heel saai:

 • Eén aanbieding maakt nog geen hamsterweek
 • Al nippend komt de drankfles ook wel leeg
 • Je succesvolle carriere begint vaak als stagiaire

Ook hilarisch, nieuwe woorden:

 • 36-urige twerkweek – Mensen die 36 uur per week moeten twerken
 • Duckfacebook – Facebookpagina voor duckface foto’s
 • Dronevlucht – Nieuwe attractie in de Efteling

Oftewel, voldoe jij aan één of meer van de onderstaande eisen? Koop dan zeker even dit boekje! Ook leuk voor in het vliegtuig.

 • Je hebt een enorm gevoel voor humor
 • Je doet tijdens je werk wel eens iets met taal
 • Je leest graag een boek
 • Je leest niet echt graag een boek, want je was nooit zo gek op taal
 • Je moet altijd hard lachen om Make That The Cat Wise
 • Je benieuwd bent wie Jacob & Haver zijn (is het niet stiekem één persoon die Jacob Haver heet?)

BESTEL DIT BOEK HIER VOOR MAAR € 9,95!

Mara
Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook