fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recensie ‘Koorts’

Een zinderende thriller over de gevaarlijke verleiding van de roes en het verleggen van grenzen. Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift HER en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beëindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.

Ibiza voldoet aan al hun verwachtingen en de twee vriendinnen storten zich in het feestgedruis. Tot een van hen plotseling verdwijnt. Vanaf dat moment begint een koortsachtige zoektocht over het zonnige, vredig ogende eiland, langs de mooiste maar ook de lelijkste plekken die Ibiza rijk is – en een gruwelijke waarheid komt aan het licht.

In koorts komen aspecten als vrijheid, grenzen, liefde en genot veel aan bod. Dit blijken de kenmerken te zijn van het magische eiland. Het eiland blijkt ook een keerzijde te hebben, een kant waarin een kater, drugs en vrijheid in de negatieve zin van het woord centraal staan. Dorien raakt Ellen al de eerste nacht kwijt en weet zelf ook niet meer hoe ze na een avond van veel drank en nieuwe gezichten in haar vakantiehuis terecht gekomen is. De spanning loopt al vrij snel op, Ellen lijkt onvindbaar en mensen doen zich anders voor dan dat ze werkelijk zijn. Dit maakt dat het boek je blijft boeien. Nick blijkt wel te vertrouwen waardoor weer nieuwsgierigheid bij je opgewekt wordt hoe het afloopt tussen Dorien en Nick. Maar ook of ze er daadwerkelijk in zullen slagen om Ellen te vinden…

Het verhaal neemt je mee naar Ibiza en leest gemakkelijk weg. De problemen van Dorien zijn realistisch neergezet en erg herkenbaar. Saskia Noort heeft het opnieuw voor elkaar gekregen om me tot en met de laatste bladzijde geboeid te houden en een boek uit te laten lezen zonder het weg te leggen.

Gegevens
Titel: Koorts
Auteur: Saskia Noort
Uitgeverij : Anthos
Prijs: € 19,95
Bestel dit boek op bol.com 

Charlotte Koopman

Charlotte is geboren in Amsterdam en woont nu in Hilversum. Al vanaf haar vijfde houdt Lotte van lezen en verslindt ze boeken. Naast lezen houdt Charlotte ook van hockey, voetbal, koken en reizen.
Lees ook de andere recensies op Damespraatjes

Reageer ook