fb
Damespraatjes Damespraatjes

Recensie ‘De glimlach van Aurélie’

Bij het lezen van De glimlach van Aurélie’, waan je je in Franse sferen. Een verhaal dat zich afspeelt in Parijs. Wil je jouw gedachten even laten afdwalen naar de stad van de liefde en ben je op zoek naar een romantisch boek? Dan is dit het boek dat je moet lezen. Aurélie is een jonge, mooie vrouw die ongelukkig wordt achtergelaten door haar partner. Echter, dit ongelukkige gevoel is van korte duur als ze onverwachts een boek vindt waar zij zelf in voor lijkt te komen. 

Aurélie heeft een restaurantje in Parijs. Ze is verlaten door haar partner en haar wereld lijkt hierdoor ingestort te zijn. Ze is diepongelukkig en besluit de stad in te gaan. Daar komt Aurélie terecht in een boekenwinkel waarin ze een wel heel bijzondere roman vindt. Diezelfde avond nog begint ze in het boek en kan niet meer stoppen met lezen. Want wat blijkt? Zijzelf is de hoofdpersoon van het romantische verhaal:

‘En als de heldin van zijn roman er zo uitzag als jezelf; tot en met het dunne donkergroene zijden jurkje dat je zelf in de kast hebt hangen, en de parelketting met de grote ovalen steen die je op je achttiende verjaardag hebt gekregen, dan was dit een heel groot toeval… of deze man moest deze vrouw al eens gezien hebben.’

de glimlach van aurelie

Mysterieuze auteur

Verschillende vragen spoken door de gedachten van Aurélie. Wie is toch die mysterieuze Britse auteur? En hoe kan het dat zij hem niet herkend van de foto op de achterkant van het boek? Wat wil het lot haar zeggen? Langzaam wordt Aurélie verliefd op de auteur die ze niet kent, maar wel haar leven redde toen ze haar wereld voor even alleen maar zwart-wit zag. Het is een verhaal dat draait om de zoektocht naar deze onbekende auteur. Aurélie zet alles op alles om in contact te komen met de auteur. Uiteindelijk vindt ze een opening, maar het blijkt allemaal toch net wat gecompliceerder in elkaar te zitten dan dat ze daarvoor had kunnen denken:

‘Geen aanwijzing op een internetsite, geen Facebook… mister Miller blijft een mysterie…’

Oui, c’est Français

In dit boek word je meegenomen naar de straten van Parijs. Het is een heerlijk luchtig boek waarbij de Franse tint een liefdevol sentiment meegeeft. Veelal met een glimlach las ik dit boek, waarin je een kijkje neemt in de Franse keuken (het boek bevat zelfs een aantal recepten!), maar bovenal de Franse liefde kan voelen. Een perfect verhaal voor iedereen die toe is aan iets mysterieus, romantisch en warms. Ideaal voor tijdens de feestdagen: onder een dekentje, voor de open haard en naast de kerstboom met een warme kop chocolademelk.

Titel: De glimlach van Aurélie
Auteur: Nicolas Barreau
Uitgever: The House of Books
Prijs paperback: € 19,99
Prijs eBook: € 9,99

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Michelle de Gier (22) is vorig jaar afgestuurd als communicatieprofessional. Met veel ambitie is ze nu aan het doorstuderen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ze de master Nieuwe Media, Taal en Communicatie volgt. Schrijven is één van haar grootste passies en daarom schrijft ze ook met veel enthousiasme voor Damespraatjes. Naast het studeren en schrijven werkt ze op de communicatieafdeling van een groot FMCG bedrijf. In de vrije tijd die dan nog over is voetbalt ze fanatiek en is ze graag in de buurt van haar vriendinnen, vriend en familie.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook