fb
Damespraatjes Damespraatjes

Puppy in vliegtuig overleden omdat stewardess eigenaren dwong hem in de bagagebakken te plaatsen

Onze lieve hondjes Sambal en Lola zijn ons super dierbaar. Het zijn twee vrolijke Franse Bulldogs die we het liefste overal mee naartoe nemen. Helaas zijn er ook momenten waarop dat niet kan, als we met het vliegtuig op vakantie gaan bijvoorbeeld. Dan logeren ze bij mijn schoonouders. 

Niet vliegen

Het in het vliegtuig vervoeren van Franse Bulldogs is over het algemeen niet mogelijk. De meeste luchtvaartmaatschappijen nemen ze niet mee, gezien het grote risico ernstige gezondheidsklachten tijdens de vlucht. Toch zijn er maatschappijen die de hondjes wel meenemen, zoals United Airlines.

Gedwongen in bagagebak

Gisteren kwamen we een wel heel vervelend Facebook-bericht tegen. Tijdens een United Airlines vlucht van van Houston naar New York City is een Franse Bulldog pup van 10 maanden overleden. Een moeder reisde samen met haar twee kinderen en het hondje met het vliegtuig naar New York. Tijdens deze vlucht werd de eigenaresse van het hondje door de stewardess gedwongen de pup in de bagagebakken te plaatsen.

Vechten voor zijn leven

Gedurende de vlucht heeft het hondje flink gepiept en geblaft omdat hij uit de bagagebak gehaald wilde worden. Het hondje heeft hard voor zijn leven gevochten, maar is uiteindelijk overleden door een gebrek aan zuurstof en oververhitting.

Volledige verantwoordelijkheid

Een woordvoerder van United Airlines laat weten het ongeval te betreuren. Ze bieden hun excuses aan en onderzoeken wat er precies is gebeurd. “Dit was een tragisch ongeval dat nooit had mogen gebeuren, omdat huisdieren nooit in de rekken boven de hoofden van de passagiers worden gestopt. We nemen de volledige verantwoordelijkheid voor het ongeluk en onze condoleances gaan uit naar de familie” aldus de woordvoerder.

Heel triest

Wij vinden het echt verschrikkelijk voor de eigenaren van het hondje.

Hoe denk jij over deze gebeurtenis? Is het de schuld van United Airlines, of hadden de eigenaren er veel meer bovenop moeten zitten? We zijn heel benieuwd naar jouw mening!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Teeven Edwin -

Het is een grote schande , ze zouden met die mensen ook eens zulke dingen doen maar nu weten we dat we niet met die maatschappij meer moeten vliegen

Vanheuckelom -

Voor mij part onmiddelijk onslag

pascal van bakel -

ik was niet mee gegaan met die vlucht had een dikke vette klacht ingediend en had om een nieuw ticket gevraagd zonder dat ik mijn hondje in de bagagebakken had moeten doen maar als ik de eigenaar was geweest had ik dat nooit geaccepteerd van united en daar tegen ingegaan die baasje weten neem ik aan ook wel wat voor een apart ras een franse buldog is en wat je er wel en niet mee mag en kan doen

Lely -

Wat?

Reageer ook