fb
Damespraatjes Damespraatjes

Puck’s man wil niet met kinderen op vakantie: “Hij vindt het te zwaar, terwijl ik alles regel”

Eindeloos zwemmen, heel veel vakantievriendjes en elke avond barbecuen: dat is waar de meeste gezinnen aan denken als het over vakanties gaat. “Bij mij is dat niet anders”, vertelt Puck. Haar man Boudewijn en zij hebben drie kinderen en gaan al jaren naar dezelfde camping in Frankrijk. “Het is daar heerlijk. De kinderen hebben er veel vriendjes en het leven is daar eenvoudig.” Maar voor het eerst in zeven jaar tijd wil Puck’s man wil niet met de kinderen op vakantie. “Hij wil deze zomer niet als gezin naar de camping. Hij vindt het te zwaar en wil liever thuisblijven.”

Veel verdriet

Puck en Boudewijn hebben een pittig jaar achter de rug. “Het bedrijf van Boudewijn is bijna failliet gegaan en zijn broer is overleden. Hij, maar ook de rest van het gezin, hebben hierdoor veel stress en verdriet gehad. Als dit soort ingrijpende life-events elkaar in rap tempo opvolgen is het niet gek dat je slecht slaapt en niet bepaald lekker in je vel zit. Zo ook bij Boudewijn”, vertelt Puck.

Gekrompen trui

Het lontje van Boudewijn was kort de afgelopen maanden. “Om niets kon hij heel erg boos worden. Zo stopte ik per ongeluk een wollen trui van hem in de droger, waardoor hij er als poppentruitje uitkwam. Normaal zouden we er samen om kunnen lachen en overgaan op de orde van de dag. Nu ging dat anders. Theatraal smeet hij de trui in de prullenbak en sprak de rest van de dag nauwelijks tegen me. Zelfs de kinderen vroegen waarom papa zou kwaad was. Ik heb maar niet verteld dat het om een gekrompen trui ging…”

Niks voor hem

Natuurlijk begrijpt Puck dat het niet lekker gaat met Boudewijn. “Een paar jaar geleden overleed mijn moeder, terwijl ik zwanger was van onze jongste zoon. Ik weet hoe stressvol dat soort gebeurtenissen zijn en ik kan niet anders dan geduldig en vriendelijk blijven. Boudewijn is van nature en lieve en zachtaardige man en die woede-uitbarstingen zijn niks voor hem. Ik weet zeker dat dit heus wel weer minder wordt.”

Niks van weten

Ondanks dat Puck weet dat het gedrag van haar man waarschijnlijk tijdelijk is, vindt ze het wel een moeilijke periode. “De gezelligheid is ver te zoeken bij ons thuis. Er hangt constant een soort spanning. Daarom had ik des te meer zin in de vakantie deze zomer. Het bedrijf van Boudewijn loopt weer prima en rond de zomer is alles rond het overlijden afgewikkeld. De emoties zullen er dan natuurlijk nog zijn, maar ik denk wel dat Boudewijn dan heel anders in de wedstrijd zit. Het leek mij dan ook meer dan logisch om onze vaste campingplek te reserveren. Ook als fijn vooruitzicht voor de kinderen. Maar Boudewijn? Die wil er niks van weten.”

Ik doe alles

Boudewijn vindt het te zwaar om met de kinderen op vakantie te gaan en wil deze zomer liever thuisblijven. Hij stelt dat hij altijd vermoeider thuiskomt dan hij vertrok. “En dat terwijl hij werkelijk niks bijdraagt aan de organisatie van de vakantie. Ik zorg altijd dat onze plek is gereserveerd en dat de tent helemaal is nagelopen. Ik tank de auto vol en pak alle spullen in. Ik doe boodschappen voor onderweg en leg speelgoed voor de kinderen klaar. Ik betaal de laatste rekeningen en ruim het huis op. Eenmaal daar hoeft hij alleen te helpen met het opzetten van de tent en kan neerploffen in zijn klapstoel. Net als thuis zorg ik ook daar voor de boodschappen, alle maaltijden, de was en de kinderen.”

Blijft bij zijn besluit

Puck begrijpt werkelijk niet waarom Boudewijn een vakantie zwaar vindt. “Hij doet niet veel meer dan uitslapen, lezen, vlees op de barbecue gooien en borrelen met de buren. En dat is helemaal prima! Maar zeggen dat hij het te vermoeiend vindt? Daar kan ik echt niet bij. Laatst heb ik het met hem proberen te bespreken, maar zijn antwoord blijft staan: ‘ik ga niet mee en als je niet snapt waarom niet, dan vraag ik me af of je mij wel begrijpt.'”

Alleen op vakantie

Omdat Puck vermoedt dat Boudewijn tegen de zomer anders over de vakantie denkt, heeft ze hun vaste plek wel gereserveerd. “Daarover heb ik niks tegen mijn man verteld. Ik weet zeker dat hij woedend wordt als hij daarachter komt. Naar de kinderen kan ik het gewoon niet maken om deze zomer niet op vakantie te gaan. Ook zij hebben een zwaar jaar gehad en willen wat ontspanning. Als Boudewijn tegen die tijd nog steeds geen zin heeft, dan ga ik gewoon alleen met de kinderen. Het voelt niet goed om dit achter zijn rug om te plannen, maar voor mijn gevoel is dit de enige oplossing.”

Afbeelding: Lucas Sankey via Unsplash

Zoontje van Kim vraagt slager om plakje worst: “Wie vraagt wordt overgeslagen”

Zaterdag is de favoriete dag van Kim en haar kinderen. “Samen met mijn zoontje Bodie en dochtertje Lulu struin ik het hele dorp door. Doordeweeks ga ik snel en makkelijk naar de supermarkt, maar in het weekend neem ik graag de tijd om alle speciaalzaakjes af te gaan. Gezellig met z’n drietjes gaan we dan naar de slager, kaasboer, bakker en groenteman. Sinds mijn vriend bij ons weg is, plan ik de weekenden wat voller. Zo’n uitgebreide tour langs alle winkels is een fijne invulling van de zaterdagochtend. Maar afgelopen weekend hadden we nogal een vreemde situatie rondom een plakje worst.”

Bodie is 4 jaar en Lulu 2 jaar oud. Rond de eerste verjaardag van Lulu verliet de vriend van Kim het gezinshuis. “Sinds de kinderen was onze relatie niet zoals hij vroeger was. Mijn inmiddels ex partner had het er moeilijk mee dat we niet meer spontaan konden doen waar we zin in hadden. Achteraf denk ik dat hij nog helemaal niet toe was aan kinderen. Van de één op de andere dag besloot hij dat het klaar was. Hij pakte zijn spullen en trok bij zijn ouders in. Ik bleef alleen achter met een peuter en een baby… Lees verder!

6 reacties

Emma -

Het is overduidelijk dat hier iemand tegen een burn-out aanzit. Dan kan een voor jou ogenschijnlijke ontspannen vakantie compleet het tegenovergestelde voor jou partner voelen.
Oftewel niet te snel conclusies trekken en elkaar ZIEN. Ga in gesprek en zoek tot de bodem uit wat precies aan de hand is. Zoek hiervoor hulp en vind samen een oplossing voor de vakantie. Wellicht vind hij het helemaal geen probleem als je alleen met de kids gaat.

Eva -

Dan leert hij het maar! Weet hij ook eens dat je daarvan ook moe wordt.

Pietje -

Misschien houdt hij niet zo van vakantie net als ik. Ik kwam ook altijd doodmoe thuis. Het leukst van vakantie vond ik als we weer onze eigen straat inreden. Ik had gewoon heimwee.
Ik zou gewoon zeggen dat je geboekt hebt en dan vragen of hij misschien liever alleen thuisblijft. Misschien is hij wel dolblij.

Elisabetta benolli -

Beslist alleen gaan met de kids,kan Hij in zijn eentje lekker bijkomen thuis!
Alles alleen laten doen ,zal je zien Hoe blij Hij Is als jullie weer terug komen!

Rieneke -

De drukte op de camping er heen rijden en misschien kramperen in een caravan of sterker nog in een tent zonder eigen douche en wc… Ik snap heel goed dat je man dat niet wilt en elk jaar het voor jullie deedt en er heus toen wel er van genoot maar diep van binnen gewoon het liefst thuis is…Logisch toch? En nu vooral na al die toestanden dat hij denkt nu even niet…
Ik zou het erg respectloos,gevoelloos en gewoon associaal vinden als je wel ging. Jullie zijn een gezin en hiermee drijf je gezin mee uitelkaar omdat hij dan het gevoel krijgt “mijn vrpuw begrijpt mij niet”
Wees wijs en blijf v.d zomer lekker thuis. Ga met de kinderen gezellig thuis barbecuën en je kan toch een middagje met de kinderen naar een zwembad o.i.d. zodat jij je man even ruimte en rust geeft voor zichzelf? Mijn man heeft soms ook even tijd en ruimte voor zichzelf nodig. Ik zorg dan dat ik met de kinderen wat leuks doe s middags en als tegen prestatie haalt hij eten op zodat ik niet hoef te koken en hebben de kinderen een leuke dag.

Joris -

“Als Boudewijn tegen die tijd nog steeds geen zin heeft, dan ga ik gewoon alleen”. En wie doet dan zijn boodschappen, de maaltijden, de was en de kinderen? Als hij dat nooit doet, kan ‘ie dat dan wel terwijl jij in je eentje op jullie vaste camping bent?

Reageer ook