fb
Damespraatjes Damespraatjes

ProRail deelt opmerkelijke foto van man in lingerie op spoor: “Let beter op elkaar!”

Het is heel triest, maar elke dag maken er gemiddeld vijf Nederlanders een einde aan hun leven. Niet altijd kan dit voorkomen worden, maar in sommige gevallen had een oplettende omstander misschien wel iets kunnen doen. In dat kader deelde ProRail een opmerkelijke foto van een man die midden in de nacht in lingerie het spoor overstak. 

ProRail roept Nederlanders op om wat beter op elkaar te letten. Het treinverkeer ondervindt dagelijks veel hinder van verwarde personen die zich rond sporen en stations begeven. Op camerabeelden kunnen ze echter zien dat omstanders vaak niets doen om deze persoon te helpen.

Bel 112!

“Bij veel van deze beelden valt op dat omstanders een verward persoon aan zijn of haar lot overlaten en niets doen. Daar zijn we van geschrokken. ProRail roept iedereen op om samen met ons een oogje in het zeil te houden en in ieder geval hulpdiensten in te schakelen via het alarmnummer 112 bij het zien van een verward persoon op of rond het spoor” schrijft ProRail op haar website. “Het aantal incidenten met verwarde personen is talrijk. We hebben iedere dag meerdere meldingen. Dat varieert van mensen die een striptease act weggeven op het spoor, agressief gedrag vertonen op de perrons en verwarde mensen die bijvoorbeeld de Schipholtunnel in rennen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt. ”

ProRail en NS hebben het afgelopen jaar al een serie maatregelen genomen om de problematiek met verwarde personen op het spoor tegen te gaan, zoals meer toezicht op stations, toegangspoortjes op stations, meer camera’s op stations en bij ‘hotspots’ langs het spoor. ProRail heeft meer dan 3.500 camera’s langs het spoor en op de stations. Daarnaast experimenteren ze met ‘slimme’ mobiele camera’s. Deze camera’s kunnen ongewoon gedrag detecteren en worden eenvoudig op verschillende plekken ingezet.

Training medewerkers

ProRail en NS trainen hun medewerkers in het herkennen van afwijkend gedrag en in het contact leggen mensen die mogelijk verward of suïcidaal zijn. We zijn steeds beter in staat problemen vooraf te voorkomen, maar het blijft zonder meer een groot probleem.

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook